Περιφέρεια Αττικής-βασιλόπιτα: Τι απαντά για τα 10.800 ευρώ -Ποιοι υπερψήφισαν (έγγραφα+ονόματα)

Ο ιός της βασιλόπιτας φαίνεται ότι χτύπησε  δημόσιους φορείς, καθώς, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στο Διαύγεια, μετά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να δώσει αρχικά 12.000 ευρώ για την κοπή της βασιλόπιτας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 12 Ιανουαρίου (ΑΠΟΦΑΣΗ) και στη συνέχεια με δεύτερη ΑΠΟΦΑΣΗ1 10.800 ευρώ (με ΦΠΑ). Όπως αναφέρεται στο έγγραφο η βασιλόπιτα της Περιφέρειας Αττικής ήταν για 1.800 άτομα και κόστισε 6 ευρώ για το καθένα.

Την απόφαση υπερψήφισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι:

Νίκος Πέππας (πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής), Νίκος Παπαγεωργίου, Βασίλης Κόκκαλης, Λευτέρης Κοσμόπουλος, Γιώργος Γεωργόπουλος, Τζίνα Αδαμοπούλου, Χαράλαμπος Αλεξανδράτος (ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ -Γ.Πατούλης)

Γιώργος Μπαλάφας, Κατερίνα Λογοθέτη (Δύναμη Ζωής -Ρ.Δούρου)

Γρηγόρης Τιμπλαλέξης (Λαϊκή Συσπείρωση)

Ενώ ο Δημήτρης Κατσικάρης και η Άννα Μεθυμάκη (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ -Γ. Σγουρός), ψήφισαν λευκό.

Η πρώτη απόφαση:

Η δεύτερη απόφαση

Π. Αττικής: Θα πραγματοποιήσουμε ξανά την εκδήλωση

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής κάνει λόγο για λαϊκισμό και υποστηρίζει ότι «την ίδια εκδήλωση θα την πραγματοποιήσουμε ξανά, κόντρα στη μίζερη και λαϊκίστικη λογική των όψιμων και κομματικά κατευθυνόμενων επικριτών μας»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Αξίζει κάθε τιμή στους εργαζομένους της Περιφέρειας Αττικής

Λυπούμαστε που κάποιοι αντί να ασχοληθούν με την πραγματική αλλαγή που έχει συντελεστεί στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία  από την 1η Ιανουαρίου έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό και έχει επικεντρωθεί στην άμεση εκτέλεση έργων με αναπτυξιακό πρόσημο με στόχο την αύξηση της απορροφητικότητας, λαϊκίζουν.

Γι’ αυτό, στο λαϊκισμό απαντάμε με τα εξής:

Σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας και με ομόφωνη απόφασή της η διαπαραταξιακή Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης για την πραγματοποίηση εκδήλωσης προς τιμήν των άνω των 1.800 εργαζομένων καθώς και των παιδιών τους, της Περιφέρειας Αττικής.

Καταρχήν για να ξεκαθαρίσουμε την αλήθεια, το κόστος δεν ήταν 12000 ευρώ όπως ψευδώς αναφέρεται, αλλά 10.800 ευρώ,  συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Επίσης η εκδήλωση αυτή, ήταν  γιορτή για όλους τους εργαζομένους και διοργανώθηκε σε συνεργασία μαζί τους. Δεν ήταν «η πίτα του Πατούλη», όπως κάποια μέσα αναπαραγάγουν αναληθώς.

Το ποσό που διαθέσαμε αφορούσε το σύνολο της εκδήλωσης , από την ενοικίαση του χώρου και το κέτερινγκ, μέχρι και το προσωπικό που απασχολήθηκε για τη διασκέδαση των μικρών παιδιών.

Στην ίδια εκδήλωση μοιράστηκαν δωρεάν πάνω από 1000 δώρα στους μικρούς μας φίλους,  που ήταν χορηγία γνωστής εταιρείας παιχνιδιών.

Επρόκειτο λοιπόν, για  μια ελάχιστη πράξη αναγνώρισης της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλουν οι άνθρωποι  μας, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες  χιλιάδων πολιτών της Αττικής, αλλά και να καταστήσουν τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της  χώρας, Περιφέρεια ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, τόπο φιλικό στις επενδύσεις, στην επιχειρηματικότητα , στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση των εισοδημάτων των κατοίκων της.

Η αυτονόητη υποχρέωση μας να αναγνωρίσουμε έμπρακτα τη δουλειά των ανθρώπων μας δεν μπορεί να ακυρωθεί , ούτε να αμαυρωθεί από κακόβουλα σχόλια και δημοσιεύματα. Ο φθηνός λαϊκισμός δεν θα περάσει.

Την ίδια εκδήλωση θα την πραγματοποιήσουμε ξανά, κόντρα στη μίζερη και λαϊκίστικη λογική των όψιμων και κομματικά κατευθυνόμενων επικριτών μας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΠΟΦΑΣΗ, ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ, PROTEINOMENA, 10.800 ΕΥΡΩ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!