Περιφέρεια Αττικής: Πάνω από 1.000 οι κλήσεις στο τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο 1110

Σημαντικά αυξητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να λειτουργήσει το τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο 1110, μέσω του οποίου αναδεικνύονται ανάγκες αλλά και ενημερώνονται για ιατρικά θέματα σχετικά με την πανδημία.

Αναφορικά με τα κοινωνικά αιτήματα, όπως είναι η αδυναμία απόκτησης φαρμάκων, τροφίμων κ.λ.π, μέχρι σήμερα έχουν καταγράφει 1.063 κλήσεις από 57 Δήμους της Αττικής, οι οποίοι ήδη έχουν ενημερωθεί και μεριμνήσει για την παρακολούθηση και ικανοποίηση των αιτημάτων τους, μέσω των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών.

Για το ζήτημα αυτό ο Γιώργος Πατούλης επισήμανε: «Με καινοτόμες δράσεις και παρεμβάσεις ενισχύουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες πολιτών. Όλοι μαζί με ενότητα και αλληλεγγύη θα ξεπεράσουμε τη δοκιμασία και θα κερδίσουμε την εθνική μάχη».

Αναλυτικά από το σύνολο των συγκεκριμένων κλήσεων παρατηρούμε ότι: 57% των πολιτών που κάλεσαν ήταν γυναίκες και το 43% άνδρες. Στα ηλικιακά ποσοστά το 30% ήταν από 18-39 ετών, το 28% από 40-59 ετών, το 31% από 60-79, ενώ το 11% άνω των 80 ετών.

Τα αιτήματα σε ποσοστό 32% αφορούσαν σε Φάρμακα και Υγειονομικό Υλικό και 65% σε Τρόφιμα και Γενικό υλικό.

Το μεγαλύτερο ποσοστό (25%) των πολιτών που κάλεσαν ήταν από τον Δήμο Αθηναίων και ακολουθούν οι Δήμοι: 19% από Φυλή, 8% από Ασπροπύργου, 4,7% από Ιλίου 4,7%, 4,3% από Αχαρνών, 2,4 % από Πειραιώς και Καλλιθέας, 2% από Μεγαρέων.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, 1.000 ΚΛΗΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!