Περιφέρεια Αττικής: Αυτά είναι τα απαραίτητα είδη για τους πρόσφυγες – Οδηγίες προς τους Δήμους

Για τη λίστα με τα είδη που είναι απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων ενημερώνει η περιφέρεια Αττικής με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και προκειμένου να αποφεύγεται η σπατάλη πόρων.

Ειδικότερα, προς πολίτες για τις ατομικές τους προσφορές :

Επιλέγουμε είδη για προσφορά μόνο μέσα από την επίσημη λίστα αναγκών:

Επισημαίνεται ότι: Τα είδη που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα δεν είναι χρήσιμα, διότι επιβαρύνουν το στάδιο της διαλογής, καταλαμβάνουν ωφέλιμο χώρο στις αποθήκες και τελικά είναι σπατάλη πόρων για όλους μας. Η επίσημη λίστα αναγκών ανανεώνεται τακτικά.

Σε περίπτωση που επιλέγουμε να προσφέρουμε παραπάνω από ένα είδος από την λίστα τα παραδίδουμε σε ξεχωριστές συσκευασίες. Είναι προτιμότερο να μην προσφέρουμε μεγάλη γκάμα προϊόντων (πάντα από την επίσημη λίστα). Προσφέρουμε αν είναι δυνατό μικρή ποικιλία ειδών (από την λίστα) σε μεγαλύτερη ποσότητα.

Προσέχουμε τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων.

Ελέγχουμε με μεγάλη προσοχή όλες τις συσκευασίες ειδικά των καθαριστικών, απορρυπαντικών κλπ υλικών ειδών, για τυχόν διαρροές ή άλλα προβλήματα στη συσκευασία τους.

ΟΧΙ ρούχα ΟΧΙ παπούτσια ΟΧΙ παιχνίδια.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για: Κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, μαξιλαροθήκες, μαξιλάρια. Τα παραπάνω να είναι έτοιμα για χρήση, καθαρά και μέσα σε νάιλον συσκευασία.

Οδηγίες προς Δήμους για τις μαζικές συλλογές προσφορών:

Πριν την έναρξη ομαδικής συλλογής ειδών από τον Δήμο ή άλλο φορέα ελάτε στο Κέντρο Διαχείρισης. Θα σας δοθούν συμβουλές και αναλυτικές οδηγίες και θα δείτε στην πράξη τι ακριβώς πρέπει να κάνετε. Επικοινωνήστε στο 210-4819001 για προγραμματισμό μας και άλλες πληροφορίες πρόσβασης 

Συσκευάζουμε τα είδη σε χαρτοκιβώτια. Σε κάθε χαρτοκιβώτιο συσκευάζουμε μόνο ένα είδος. Αναγράφουμε εξωτερικά του χαρτοκιβωτίου το περιεχόμενο και την ποσότητα. Για τα τρόφιμα αναγράφουμε και την ημερομηνία λήξης.

Ελέγχουμε με μεγάλη προσοχή όλες τις συσκευασίες ειδικά των καθαριστικών, απορρυπαντικών κ.λ.π. υλικών ειδών, για τυχόν διαρροές ή άλλα προβλήματα στη συσκευασία τους.

ΟΧΙ ρούχα ΟΧΙ παπούτσια ΟΧΙ παιχνίδια.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για : Κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, μαξιλαροθήκες, μαξιλάρια. Τα παραπάνω να είναι έτοιμα για χρήση, καθαρά και μέσα σε νάιλον συσκευασία .

Το Κέντρο Διαχείρισης είναι ανοιχτό για μεγάλες παραλαβές (φορτηγά) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 έως 16:00.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!