Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Στους δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου & Ορεστιάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης

Τους Δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ Γιώργος Γερομάρκος, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, περιφερειακοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες στο πλαίσιο συναντήσεων εργασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Στις συναντήσεις εργασίας με τους Δημάρχους και με Επαγγελματικούς, Κοινωνικούς και Πολιτιστικούς φορείς, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες, τα προβλήματα και τα σχετικά αιτήματα των Δήμων προς την Περιφέρεια. Παράλληλα, έγινε η παρουσίαση του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και επισημάνθηκε ο συντονισμός των δράσεων μεταξύ των Δήμων και των φορέων στους τομείς του τουρισμού και πολιτισμού.

Συζητήθηκαν επίσης, η προοπτική ανάπτυξης της περιοχής μέσω του τουρισμού και της αξιοποίησης των πολιτιστικών πόρων, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς σχετικά με την αξιοποίηση των ευκαιριών, τα λειτουργικά κόστη και την πρόσβαση στα αρχαιολογικά και Πολιτιστικά μνημεία.

Ο κ. Γερομάρκος, διαβεβαίωσε ότι τα υποέργα του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, θα προβάλλουν και θα αναδεικνύουν τους Πολιτιστικούς πόρους των Δήμων. Ενημέρωσε τους φορείς για τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από τα Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας και ειδικότερα του προγράμματος διασυνοριακής εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία, δράσεις του οποίου υλοποιεί το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ, ΓΕΡΟΜΑΡΚΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!