Περγαντάς προς Χειμάρα: Λαϊκίζεις και εμποδίζεις έργα ΕΣΠΑ

Για λαϊκισμό στην απορροφητικότητα της περιφέρειας στο ΕΣΠΑ κατηγορεί ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας Θανάση Χειμάρα, ο οποίος αμφισβητεί «τα στοιχεία που αναγνωρίστηκαν πανελλήνια». Μάλιστα, κατηγορεί τον Θ. Χειμάρα πως εμποδίζει εσκεμμένα την πορεία κάποιων έργων, όπως αυτό του πόλου καινοτομίας, τον Εμπορευματικό Σταθμό.

«Ο κος Χειμάρας επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν έργα γέφυρες και μεταφερόμενα έργα. Επίσης, επικεντρώθηκε στην ένταξη έργων πριν αναλάβει τη διαχείριση του προγράμματος η παρούσα αιρετή Περιφέρεια. Παραλείπει, όμως, να αναφερθεί στην ουσία της επιτυχίας, που έγκειται στον απεγκλωβισμό των έργων από αγκυλώσεις και παραλήψεις του παρελθόντος, όπως τη μη ύπαρξη συμβάσεων, την αργή υλοποίηση και απορρόφηση. Εμείς πετύχαμε αυτό ακριβώς. Εξυγιάναμε το πρόγραμμα από νεκρά ή ανενεργά έργα, προωθήσαμε την υπογραφή των συμβάσεων και επιτύχαμε την υλοποίηση και κατά συνέπεια την απορρόφηση του προγράμματος», αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο Κλ. Περγαντάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας -από την ώρα που πήρε στα χέρια του το ΕΣΠΑ  ο Κλέαρχος Περγαντάς- είναι στους «οδηγούς», στις περιφέρειες δηλαδή με τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ.

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την πλήρη δήλωση Περγαντά.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!