Περγαντάς: Πίσω ολοταχώς μετά τις αντιδράσεις για καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ

Η ανάκληση από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά της άδειας για την καύση απορριμμάτων (RDF) στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι σε καμιά περίπτωση δεν καθησυχάζει τους κατοίκους της περιοχής, σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς, που τον κατηγορεί για «διαχρονικές μεθοδεύσεις» στο θέμα της καύσης των σκουπιδιών.

Όπως υπογραμμίζει το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς:

«Εδώ και αρκετά χρόνια οι κάτοικοι κινητοποιούνται για να αποτρέψουν την καύση των αποβλήτων που φαίνεται να συνδέεται πλέον με ένα διπλό στόχο:

– αφενός με την προσπάθεια να ενισχυθούν τα εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου με την καύση αποβλήτων χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης ακόμη και το κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας

– και αφετέρου με την αξιοποίηση των «προιόντων» από τις μεγάλες μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που προωθούνται από τους μεγαλοεργολάβους, τη γερμανική κυβέρνηση (και τον γνωστό μας κ. Φούχτελ ) στην Αττική, στην Ελλάδα και στην περιφέρειά μας και οι οποίες δεν θα παράγουν τίποτε περισσότερο από … σκουπίδια για καύσιμα»

«Τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας φέρουν ευθύνες για αυτές τις διαχρονικές μεθοδεύσεις. Το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει άμεσα να συζητήσει το θέμα και να δεσμευτεί πολιτικά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην καύση του RDF. Σε διαφορετική περίπτωση το θέμα θα παραμένει ανοιχτό και θα επανέλθει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

 

Σχετικά:
Η ανακοίνωση του συλλόγου προστασίας Αλΐβερίου:ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΣΕ ΝΕΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΦΑΣΗ
Η ανάκληση της άδειας από τον περιφερειάρχη: http://www.pste.gov.gr/images/files/2013/deltia/PER_20130401_01.pdf

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΑΓΕΤ, ΚΑΥΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!