Περ. Κρήτης: Σε νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Διακυβέρνηση στη Μεσόγειο

Στην “ενίσχυση της Διακυβέρνησης στη Μεσόγειο” στοχεύει το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “PANORAMED” στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης ως εταίρος, και υλοποιείται σε σύνολο 12 Ευρωπαϊκών χωρών στη Μεσόγειο. Με τη συμμετοχή εθνικών, Αυτοδιοικητικών αρχών και πολλών συνεργαζόμενων Ευρωπαϊκών Φορέων, ξεκινά ένας διαρκής διάλογος για τις διαδικασίες διαβούλευσης και  λήψης αποφάσεων σε εθνικό και διακρατικό επίπεδο, σχετικά με τις κοινές προκλήσεις και ευκαιρίες στην περιοχή της Μεσογείου και κυρίως σε ότι αφορά στον παράκτιο & θαλάσσιο τουρισμό, τη μετανάστευση και τη θαλάσσια επιτήρηση.

Ο Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, συμμετέχει στο 1ο Διαμεσογειακό Συνέδριο στη Σεβίλλη της Ισπανίας, που πραγματοποιείται για την επίσημη έναρξη της υλοποίησης του Προγράμματος PANORAMED, παρουσία εκπροσώπων Ευρωπαϊκών Φορέων, Υπουργείων και Περιφερειών. Στην ομιλία του, παρουσίασε τον εξέχοντα ρόλο της Περιφέρειας Κρήτης στο πρόγραμμα, όπου η Περιφέρεια Κρήτης θα είναι επικεφαλής στις εργασίες του προγράμματος για τον συντονισμό μεταξύ των Ευρωπαϊκών – Μεσογειακών Στρατηγικών, Πρωτοβουλιών, Δικτύων και άλλων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σε ό,τι αφορά στον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό και την θαλάσσια επιτήρηση.

Ο σημαντικός αυτός ρόλος της Περιφέρειας Κρήτης, όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης, της προσδίδει μία σημαντική ευκαιρία μέσα από ένα ευρύ Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας στη Μεσόγειο Θάλασσα, να συγκεντρώσει, οργανώσει και κεφαλαιοποιήσει τα αποτελέσματα και τους στόχους των συναφών δράσεων Εθνικών και Περιφερειακών φορέων για τον τουρισμό και την θαλάσσια επιτήρηση στη Μεσόγειο, εντοπίζοντας τις νέες προκλήσεις στο χώρο αυτό. Επιπλέον, πρόκειται να συντονίσει τις δράσεις των εταίρων για τον προσδιορισμό νέων πλαισίων πολιτικής και νέων στρατηγικών σχεδίων για τη νέα προγραμματική περίοδο μετά το 2020. Μέσα από το διάλογο σε περιφερειακό, εθνικό και διακρατικό επίπεδο, η Περιφέρεια Κρήτης θα αξιοποιήσει εις όφελος του έργου τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και την εμπειρία της από την συμμετοχή της σε πλήθος άλλων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ευρωπαϊκών Δικτύων και  Στρατηγικών.

Το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PANORAMED αποτελεί έργο του Πλαισίου Interreg MED, διάρκειας 58 μηνών, με προϋπολογισμό 7.650.000 ευρώ.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!