Περ. Κρήτης: Νέο βιοκλιματικό κτίριο με προσθήκη αιθουσών στο γυμνάσιο Αρχανών - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
20
Ιανουάριος
Back

Περ. Κρήτης: Νέο βιοκλιματικό κτίριο με προσθήκη αιθουσών στο γυμνάσιο Αρχανών

Σύμβαση ύψους 2,9 εκ. ευρώ για την προσθήκη αιθουσών στο γυμνάσιο-λύκειο Αρχανών που συμπεριλαμβάνουν και βιοκλιματικές επεμβάσεις στο υφιστάμενο κτίριο, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη,  εκπροσώπου της κατασκευάστριας εταιρείας «ΡΟΜΒΟΣ ΑΕ» και της προϊστάμενης του τμήματος δομών περιβάλλοντος Άννας Ροβίθη.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013», «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που βρίσκεται στην εντός του εγκεκριμένου Γ.Π.Σ. και εντός της ζώνης του οικισμού Αρχανών, Δήμου Αρχανών –Αστερουσίων της ΠΕ Ηρακλείου.

Τόσο το υφιστάμενο κτίριο όσο και η προσθήκη αιθουσών έχουν σχεδιαστεί βάσει των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Η χωροθέτηση της προσθήκης έγινε με βάση τον καλύτερο δυνατό προσανατολισμό για φωτισμό και αερισμό  των κύριων χώρων. Σε όλα τα επίπεδα η κυκλοφορία  εξασφαλίζεται μέσω κλιμακοστασίων και ανελκυστήρα ΑΜΕΑ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!