Περ. Κρήτης: Αρχίζουν οι δράσεις προώθησης της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Η έναρξη δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και προώθησης της Κρητικής Διατροφής σε σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικούς, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στην ύπαιθρο- φυσικό περιβάλλον, αγροδιατροφικές εγκαταστάσεις, ήταν το αντικείμενο συνάντησης Θεσμικών και υπηρεσιακών παραγόντων που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη των Αντιπεριφερειαρχών Γιώργου Αλεξάκη, Νίκου Καλογερή και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργου Τερζάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κρήτης για ανάπτυξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/ Εκπαίδευσης για την Αειφορία στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα και οι Υπεύθυνοι των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων, Αρχανών – Ρούβα – Γουβών, Βάμου και Ιεράπετρας – Νεάπολης.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, η Ε Χατζηγιάννη, Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού καθώς και οι Α Καγιαμπάκη, Μ. Κανδηλογιαννάκη, Μ. Στεφανάκη και από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη η Ηρώ Σταυρακάκη παρουσίασαν τους Θεματικούς Άξονες της Συνεργασίας που αφορούν :

α) την Εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων.
β) την Προστασία και βιώσιμη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος (οικοσυστήματα και προστατευόμενες περιοχές).
γ) τα Τοπικά αγροτικά προϊόντα και κρητική διατροφή.

Το κοινό πλαίσιο συνεργασίας που θέλει να αξιοποιήσει ευκαιρίες συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς, γονείς και άλλους φορείς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

1. Τη δημιουργία, ανταλλαγή και προώθηση ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού για την προστασία του περιβάλλοντος.
2. Συναντήσεις εργασίας, εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδες, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς άλλων πρακτικών προστασίας του περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης
3. Πιλοτική εφαρμογή δράσεων για την ανάδειξη Αειφόρων Σχολείων ή Σχολείων Κυκλικής Οικονομίας ή Σχολείων Περιβαλλοντικής αριστείας
4. Σύμπραξη για την υποβολή προτάσεων σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και σε εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα δράσεων.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!