Περ. Κ. Μακεδονίας: 21 άδειες για λευκά ταξί και μία για ταξί ΑμεΑ

Είκοσι μία άδειες για λευκά ταξί ειδικής μίσθωσης και μία άδεια για ταξί ΑμεΑ, δόθηκαν χορήγησε σήμερα  Τετάρτη, η  Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Θεσσαλονίκης, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρική Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιου Τσαμασλή.

«Η λειτουργία των λευκών ταξί πρόκειται να διευκολύνει τη μετακίνηση ομάδων άνω των τεσσάρων ατόμων, εξυπηρετώντας, παράλληλα, δρομολόγια από και προς τις απομακρυσμένες περιοχές πλησίον της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, αναμένεται να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς παρέχουν τη δυνατότητα στους τουρίστες να περιηγηθούν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και να επισκεφτούν τις όμορες τουριστικές περιοχές», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής.
Από την πλευρά τους, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Παγώνης και Κωνσταντίνος Πάλλας, έκαναν λόγο για μία σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εν μέσω οικονομικής κρίσης, που θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες, εξυπηρετώντας ομάδες άνω των τεσσάρων ατόμων και συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με τους γειτονικούς τουριστικούς προορισμούς.

Σημειώνεται ότι τα λευκά ταξί είναι εννέα θέσεων, δεν διαθέτουν ταξίμετρο και εξυπηρετούν το κοινό κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου, με συμφωνία μίσθωσης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΔΕΙΕΣ, ΛΕΥΚΑ ΤΑΞΙ


Αφήστε μια απάντηση