Περ. Ιονίων Νήσων: Έκκληση στους δήμους να απορροφήσουν τα κονδύλια για τα απορρίμματα

Έκκληση προς τους Δήμους να είναι έτοιμοι για να απορροφήσουν πόρους από τα Κοινοτικά προγράμματα, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο κος Γαλιατσάτος τόνισε ότι αντιλαμβάνεται πως υπάρχουν δυσκολίες αλλά επεσήμανε τον κίνδυνο να χαθούν τα 17 εκ που υπάρχουν. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι μόνο ένας Δήμος – η Λευκάδα – κατέθεσε πρόταση στο «μέτρο» που «άνοιξε» τον Οκτώβριο και χρηματοδοτούσε την κατασκευή των λεγόμενων πράσινων σημείων.

Παρά τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν κανένας άλλος Δήμος δεν υπέβαλε προτάσεις προς χρηματοδότηση και για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να δώσει παράταση στην προκήρυξη μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Παράλληλα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέσα στο 2017, θέτει ως προτεραιότητες την ολοκλήρωση των σχεδίων που σχετίζονται με τα χωροταξικά, τη συνέχιση της Κοινωνικής πολιτικής για να απαλυνθούν τα οξυμμένα προβλήματα στις κατηγορίες των πολιτών που έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από την κρίση και τη συνέχιση της πολιτικής σύνδεσης του τουρισμού με τον τοπική αγροτική παραγωγή.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ, ΚΟΝΔΥΛΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!