Περ. Δυτ. Ελλάδας: Επιστολή σε Σαμαρά για τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά για το θέμα της άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών σε πρώτες κατοικίες απέστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Τυχόν άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών θα προσθέσει ακόμα μεγαλύτερες δοκιμασίες στους πολίτες και θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής ανάφλεξης, από τη στιγμή που θα τεθεί υπό κίνδυνο το ιερό, στοιχειώδες και αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία. Πέραν αυτού, η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών δεν πρόκειται να έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, δεν θα εξυπηρετήσει ούτε καν τις ίδιες τις Τράπεζες οι οποίες θεωρούν προτιμότερο, μέσω ρυθμίσεων και διακανονισμών, να αποπληρώνονται τα δάνεια που έχουν χορηγήσει και όχι να διαγκωνίζονται πάνω από κατοικίες φτωχών νοικοκυριών» σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας.

Και προσθέτει: «Θεωρώ ότι η μόνη επιλογή που οφείλει η κυβέρνηση να εξετάσει είναι η παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών τουλάχιστον για δυο χρόνια ακόμη, έως ότου δημιουργηθούν όροι άμβλυνσης της σημερινής κρίσης και επανόδου της εισοδηματικής ισχύος των νοικοκυριών σε κανονικά επίπεδα».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση