Περ. Δ. Ελλάδας: Τραγικός ο απολογισμός των τροχαίων δυστυχημάτων

Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των νεκρών σε τροχαία δυστυχήματα που έγιναν τον περασμένο Αύγουστο στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2012.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 92 τραυματίστηκαν σε 69 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, ενώ τον Αύγουστο του 2012 είχαν συμβεί 43 τροχαία, όπου είχαν χάσει την ζωή τους έξι άτομα και είχαν τραυματιστεί 44.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τον περασμένο Αύγουστο σημειώθηκαν 15 θανατηφόρα τροχαία, έναντι έξι τον Αύγουστο του 2012, 11 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι επτά τον περσινό Αύγουστο και 48 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων, έναντι 30 τον Αύγουστο του 2012.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση της προτεραιότητας κ.α.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Αστυνομία, τον περασμένο Αύγουστο έγιναν 7.679 έλεγχοι αλκοτέστ και διαπιστώθηκαν 165 παραβάσεις. Το ίδιο χρονικό διάστημα, βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.936 επικίνδυνες παραβάσεις, από τις οποίες 1.798 για υπερβολική ταχύτητα, 256 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 188 για μη χρήση κράνους, 200 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κ.α.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΝΕΚΡΟΙ, ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!