Περ. Δ. Ελλάδας: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο

Στη δημοσίευση της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο προχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή μετά την υπογραφή της από τον  Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Η πρόσκληση εντάσσεται στον άξονα «Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Δυτικής Ελλάδας» για τον κωδικό προτεραιότητας «Σιδηροδρομικό Δίκτυο» του Π.Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013.

Ειδικός στόχος των προτάσεων που θα υποβληθούν θα πρέπει να είναι οι παρεμβάσεις αυτές που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του δικτύου, στην αύξηση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας, καθώς και τη μείωση του χρόνου διαδρομής και γενικότερα δράσεις για την αναβάθμιση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

«Όπως δεσμευτήκαμε κατά την πρόσφατη σύσκεψη φορέων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα, είμαστε έτοιμοι και προχωρούμε στη δημοσίευση της πρόσκλησης προκειμένου επιτέλους να εντάξουμε, έστω και λίγο πριν το τέλος, το έργο αυτό στο ΕΣΠΑ» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως «βρισκόμαστε κυριολεκτικά στην τελευταία στιγμή και θα πρέπει όλοι να πράξουμε τα δέοντα ώστε το έργο να προχωρήσει, να ολοκληρωθεί και να λειτουργεί έως το τέλος του 2015. Επαναλαμβάνω πως δε θέλουμε αποσπασματικές κινήσεις, δε θέλουμε μεμονωμένες και ξεχωριστές αποφάσεις, που δεν καταλήγουν σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική ανάπτυξης του σιδηροδρόμου Δυτικής Ελλάδας. Εμείς αυτό που επιδιώκουμε είναι η Περιφέρεια να βγει ενισχυμένη όταν ξεκαθαριστεί στο σύνολο της η πολιτική για ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου».

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν προς ένταξη θα χρηματοδοτηθούν από εθνικούς πόρους και από το ΕΤΠΑ. Η υποβολή προτάσεων ξεκινά στις 5 Σεπτεμβρίου 2013 και λήγει στις 15 Οκτωβρίου 2013, ενώ διενεργείται άμεση αξιολόγηση.

Οι προτάσεις υποβάλλονται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2007-2013 στη διεύθυνση: Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 28, 26441, Πάτρα, κατά τις ώρες 9:00 – 14:00 όλες τις εργάσιμες ημέρες. Οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν και ταχυδρομικώς, επί αποδείξει με ημερομηνία υποβολής την ημερομηνία αποστολής.

Για την παραλαβή του πλήρους κειμένου της πρόσκλησης, καθώς και για άλλες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

α) Στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη διεύθυνση: Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 28, 26441, Πάτρα

β) Στον δικτυακό τόπο www.depin.gr

γ) Στο τηλέφωνο 2613 611426, αρμόδια η κ. Γλυκερία Κατηφόρη.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ, ΣΥΜΒΑΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση