Περ. Δ. Ελλάδας: Νέος ΣΜΑ για τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας

Προς δημοπράτηση βαίνει ένα ακόμη σημαντικό έργο, το οποίο θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος διαχείρισης των απορριμμάτων και θα προσφέρει τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για το έργο κατασκευής και προμήθειας εξοπλισμού του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας μετά την έγκριση των σχετικών τευχών δημοπράτησης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και την υπογραφή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 740.464,23 ευρώ.

«Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι μείζων και οξύ ζήτημα και πολλές φορές είναι δύσκολη η επίτευξη συναίνεσης, κάτι ωστόσο που έχουμε κατορθώσει σε μεγάλο βαθμό, με την αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων χρηματοδοτικών εργαλείων» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Το έργο αφορά την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας που θα λειτουργήσει στη θέση του παλαιού λατομείου «Αχείμαστος», δύο χλμ. περίπου νοτιοδυτικά του οικισμού Βόνιτσας.

Ο Σ.Μ.Α. θα είναι ανοικτού τύπου με απ’ ευθείας φόρτωση σε απορριμματοκιβώτια με συμπίεση μέσω σταθερής πρέσας.

Τα απορρίμματα από τον υπό δημοπράτηση ΣΜΑ θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ της 3ης Γ.Ε.Ν. Αιτωλοακαρνανίας και θα εξυπηρετεί τις Δημοτικές Ενότητες (ΔΕ) Ανακτορίου, Παλαίρου και Μεδεώνος. Η έκταση των έργων θα είναι 1,7 στρέμματα.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ, ΣΜΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!