Πέντε νέα πυροσβεστικά στον Πειραιά

Στην επίσημη παρουσίαση των πέντε νέων, τελευταίας τεχνολογίας και φιλικών προς το περιβάλλον υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων προϋπολογισμού 750.000 €, με τα οποία αναβαθμίζεται και ισχυροποιείται η επιχειρησιακή ικανότητα της Πολιτικής Προστασίας της περιοχής, προχώρησε σήμερα η Νομαρχία Πειραιά.

Τα 4 από αυτά τα οχήματα παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά από το Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στους δήμους Αίγινας, Πόρου, Σαλαμίνας και Τροιζήνας, προς ενίσχυση των επιχειρησιακών τους αναγκών, ενώ το ένα θα παραμείνει στη Νομαρχία Πειραιά για την κάλυψη των αναγκών των χερσαίων δήμων της περιοχής. Τα οχήματα παρέλαβαν οι ίδιοι οι δήμαρχοι μετά την υπογραφή των σχετικών πρωτοκόλλων παράδοσης – παραλαβής.

Πρόκειται για υδροφόρα – πυροσβεστικά οχήματα τελευταίας τεχνολογίας μάρκας Volvo, που διαθέτουν αντιρρυπαντικούς κινητήρες, χωρητικότητα αποθήκευσης και μεταφοράς 12 κυβικών μέτρων νερού, εξοπλισμένα με αντλίες, κατάλληλα για άντληση υδάτων, πυρόσβεση και για άλλες χρήσεις.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Πειραιά σημείωσε ότι «με τα πέντε αυτά οχήματα ισχυροποιούμε την επιχειρησιακή δυνατότητα των δήμων μας, προστατεύουμε τους πολίτες και τις περιουσίες τους, θωρακίζουμε το περιβάλλον και το δασικό μας πλούτο».

Ανακοίνωσε επίσης ότι η Νομαρχία Πειραιά :
• θα προχωρήσει στην αγορά ακόμη 5 υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις ανάγκες του συνόλου των δήμων και Κοινοτήτων της Νομαρχίας Πειραιά
• Θα προχωρήσει σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην απόκτηση δορυφορικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για πυρκαγιές
• Θα συμβάλλει με 1,5 εκ. € στην κατασκευή εργασιών για την προστασία του περιβάλλοντος σε συνεργασία με τη δασική Υπηρεσία.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!