Πελοπόννησος: Παρασκήνιο πίσω από την αναβολή του περιφερειακού συμβουλίου

Ένα μοναδικό φαινόμενο συνέβη στην Τρίπολη και στη συνεδρίαση (που αναβλήθηκε με απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου, κ. Ηλ. Στρατηγάκου) του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου.

Όλες οι περιφερειακές παρατάξεις, ήταν απούσες.

Άλλες, το είχαν ήδη προαναγγείλει, με αναρτήσεις, συνεντεύξεις και γραπτές ανακοινώσεις, ενώ άλλες το είχαν υπονοήσει.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων, παρευρέθηκαν δέκα οκτώ (18) περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ενώ, απουσίαζαν όσοι έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί (άμεσα ή έμμεσα) ή αποχωρήσει απ’ την παράταξη του Πέτρου Τατούλη.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η λίστα των τακτικών θεμάτων, είχε τα ζητήματα που είχαν σχέση με τις απαλλοτριώσεις εκτάσεων σε Αρκαδία και Λακωνία, για την προώθηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, με την μέθοδο της σύμπραξης ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Συγχρόνως, ήταν να υπάρξει και γνωμοδότηση για μελέτη επιπτώσεων που είχε να κάνει με εγκατάσταση εταιρείας επεξεργασίας και προώθησης προιόντων βιομηχανικής κάνναβης.

Η πλειοψηφία, πέρα απ’ όλα τα άλλα, φαίνεται να συσχετίζει αυτές τις καθολικές απουσίες, με την προσπάθεια κάποιων, να καθυστερήσουν την υλοποίηση του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου.

Βέβαια, κάποιες παρατάξεις, γνωστοποίησαν απ’ το πρωί, ενστάσεις για τον τρόπο που συγκλήθηκε η συνεδρίαση του συμβουλίου και έκαναν λόγο για αποχή απ’ την συνεδρίαση ή τουλάχιστον, την υπονόησαν.

Το συμβούλιο ορίστηκε για τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, με τα ίδια ακριβώς θέματα ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα και με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρός του, κ. Ηλίας Στρατηγάκος.

Παραθέτουμε τη δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου:

«Οι λόγοι αναβολής της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που πρόβαλαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι προσχηματικοί.

Με απαράδεκτα δημοσιεύματα συνάδελφοι διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο. Διαστρεβλώνουν τον κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου διότι ξεχνούν ότι η πρόσκληση έλαβε χώρα στην προηγούμενη ακριβώς συνεδρίασή του Συμβουλίου. Η καταγραφή αυτή είναι προσβάσιμη στα πρακτικά, τα οποία όποιος το επιθυμεί μπορεί να αναζητήσει.

Παρόλα αυτά, από δημοκρατική ευαισθησία, δεν αποδέχθηκα να γίνει σήμερα η συνεδρίαση και καλώ τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου σε συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 με την ίδια ημερήσια διάταξη».

Νέα Πελοπόννησος: «Κανείς δεν μπορεί να γυρίσει την Πελοπόννησο πίσω»

“Η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου απέδειξε περίτρανα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι παραμένει παρούσα, πιστή στο συμβόλαιό της με τους πολίτες και στην εμπιστοσύνη τους. Λογοδοτεί μόνο σε αυτούς για το έργο της, γι’ αυτό γίνεται όλο και πιο δυνατή, γι’ αυτό συνεχώς μεγαλώνει”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού, η οποία προσθέτει:

«Η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναβλήθηκε μόνο λόγω της δημοκρατικής ευαισθησίας της Νέας Πελοποννήσου και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι προσχηματικές αιτιάσεις δεν μπορούν να «προστατέψουν» όσους ψάχνουν άλλοθι για να κρυφτούν από τους πολίτες και να αποφύγουν να πάρουν καθαρή θέση.

Η δημοκρατική μας πολιτική ηθική επιβάλλει οι πολίτες να γνωρίζουν και να καταγράφουν στη μνήμη τους τις απόψεις όλων των παρατάξεων και μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να κρίνουν αξιόπιστα τη στάση τους.

Στην πορεία της η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου δε στηρίχτηκε και δεν πρόκειται να στηριχτεί σε δεκανίκια, μηχανισμούς και βαρίδια, που ήδη οι πολίτες έχουν αποβάλλει το 2010, το 2014 και θα το κάνουν και το 2019.

Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει το έργο μας και να γυρίσει την Πελοπόννησο πίσω, όσες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και αν μεταχειριστεί. Το μόνο μας ενδιαφέρον είναι η τήρηση του συμβολαίου που έχουμε συνάψει με τους πολίτες και οι αρχές και οι αξίες της διακήρυξής μας του 2010. Η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου θα συνεχίσει μαζί με τους πολίτες το έργο της».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΑΝΑΒΟΛΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!