Πελοπόννησος: €500 εκατ. από ΕΣΠΑ για έργα, €235 εκατ. οι συμβασιοποιήσεις

Την εξαιρετικά αυξημένη δυναμική που παρουσιάζεται από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων από την αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα να αυξηθούν σημαντικά οι εντάξεις έργων και οι απορροφήσεις κονδυλίων προς όφελος των επιχειρήσεων και της κοινωνίας στην τοπική οικονομία, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΔΕΠΙΝ 2007-2013, στο Ναύπλιο.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών, έχουν ενταχθεί έργα 500 εκατομμυρίων ευρώ, με κάλυψη σε ποσοστό 136% του προϋπολογιζόμενου προγράμματος. Έχουν συμβασιοποιηθεί 235 εκατομμύρια ευρώ, σε ποσοστό 64%, και έχουν πιστοποιημένο κόστος 137 εκατομμυρίων ευρώ, ποσοστό 32%. Για το τέλος του 2012 ,προβλέπονται οι εντάξεις να φτάσουν τα 550 εκατομμύρια ευρώ και οι συμβασιοποιήσεις τα 300 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των απεντάξεων των αδρανών έργων.

Αναφορικά με την κατάρτιση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα έχει ως στόχο την εδαφική και κοινωνική συνοχή, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα ερημοποίησης και όξυνσης των διαφορών ανάμεσα στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια αλλά και των παράλιων με τις ορεινές περιοχές, όπως είπε ο περιφερειάρχης:

Το πρόγραμμα θα είναι ύψους περίπου 130 εκατ. ευρώ και θα έχει τίτλο «Πελοπόννησος 2020» και βασικό ιστό την κωμόπολη και το χωριό. Σκληρός πυρήνας του θα είναι η υιοθέτηση της καινοτομίας, της έξυπνης εξειδίκευσης και της μόχλευσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Το πρόγραμμα αυτό, τέλος, θα αποτελέσει γέφυρα για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!