Πελ/νησος: Ρωσική αρωγή για ίδρυση Ινστιτούτου Νανοτεχνολογίας - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Πελ/νησος: Ρωσική αρωγή για ίδρυση Ινστιτούτου Νανοτεχνολογίας

Με έναν από τους σημαντικότερους επιστήμονες της σύγχρονης εποχής συναντήθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, το βραβευμένο με Νόμπελ Φυσικής το 2000 Αλφιόροφ Ζορές, ο οποίος θεωρείται ο «πατέρας» της κινητής τηλεφωνίας, αυτός που έμαθε τον υπολογιστή να «διαβάζει» και αντικατέστησε τις κασέτες με το DVD και ο οποίος είναι μέλος της ακαδημίας των επιστημών της Ρωσίας και πρόεδρος της ακαδημίας επιστημών της Αγίας Πετρούπολης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Παπαφωτίου και του σημαίνοντος στελέχους της ρωσικής ακαδημίας των Επιστημών Μιχαήλ Ντούβινα, εξετάστηκε η δυνατότητα ισχυροποίησης των δεσμών που ήδη υφίστανται μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Λένινγκραντ και οι προϋποθέσεις τη τριμερούς συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ακαδημίας επιστημών της Αγίας Πετρούπολης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με στόχο τη δημιουργία Ερευνητικού Ινστιτούτου Νανοτεχνολογίας πάνω στις τηλεπικοινωνίες και την ανταλλαγή επιστημόνων από τις δύο περιφέρειες, της Πελοποννήσου και του Λένινγκραντ.

«Αυτό που ενδιαφέρει και τις δύο πλευρές είναι η δημιουργία μιας μικρής και ευέλικτης δομής, η οποία θα αποδώσει συγκεκριμένους και άμεσους καρπούς», τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, άποψη στην οποία συνηγόρησαν και ο κ. Αλφιόροφ και ο κ. Ντούβινα. Ο Π. Τατούλης τόνισε τους ιδιαίτερα φιλικούς και διαχρονικούς δεσμούς της Πελοποννήσου με τη Ρωσία, που χρονολογούνται πριν από το 1770 και το κίνημα των αδερφών Ορλόφ, και ευχαρίστησε τον κ. Αλφιόροφ για τη συνάντηση και την πρόσκλησή του να επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη προκειμένου να τεθούν οι βάσεις της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Λένινγκραντ.

Ο κ. Αλφιόροφ από την πλευρά του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή και στάθηκε κυρίως στους φιλικούς δεσμούς που έχουν διαχρονικά αναπτυχθεί με την Πελοπόννησο, αλλά και τις ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης πολύπλευρης συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!