ΠΕΔΚΜ: Ψήφισμα για τον θάνατο του μαθητή στις Σέρρες

Σε βαθύτατη θλίψη και οδύνη βύθισε την περιοχή των Σερρών, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και ολόκληρη τη χώρα ο θάνατος ενός 11χρονου μαθητή, ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου των Σερρών.

Το Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του μικρού αγοριού που έχασε τη ζωή του τόσο πρόωρα και με τόσο τραγικό τρόπο.

Είναι μια ανείπωτη τραγωδία, μια μεγάλη απώλεια που μας γεμίζει απέραντη θλίψη και τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να απαλύνουν τον πόνο των γονιών του μικρού παιδιού, των συγγενών, των φίλων και των συμμαθητών του. Συμπάσχουμε και θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του.

Η ΠΕΔΚΜ ελπίζει ότι το μεγάλο «γιατί» στην αδιανόητη τραγωδία που συγκλονίζει την οικογένεια του αγοριού, την τοπική κοινωνία, τη σχολική κοινότητα θα βρει άμεσα απαντήσεις για την αδιανόητη τραγωδία.

Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, επιθυμούμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή ενός παιδιού. Ο λόγος είναι πλέον στην Δικαιοσύνη για να αποδώσει ευθύνες σε όλους όσους τις έχουν.

Η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, παρά τη δύσκολη συγκυρία, δίνει καθημερινά μεγάλο αγώνα για να διατηρεί ασφαλείς τις σχολικές μονάδες προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών και αυτό ήταν και παραμένει πάντοτε προτεραιότητά μας.

Aναγνωρίζουμε στην κατεύθυνση αυτή τις διαρκείς προσπάθειες του συναδέλφου- δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη και τις προσπάθειές του σε ένα δύσκολο περιβάλλον να αναβαθμίσει και να συντηρήσει τις εκπαιδευτικές δομές στο δήμο του και είμαστε στο πλευρό του για τη διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα της τραγικής υπόθεσης .

Comments are closed.


Recent Posts

Live η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή για τις παρακολουθήσεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με ομιλία του στην Βουλή παρουσιάζει τα στοιχεία για το σκάνδαλο των υποκλοπών για…

43 δευτερόλεπτα ago

Μήνυμα 112 σε Πάτρα και Ζάκυνθο λόγω της κακοκαιρίας

Μήνυμα από το 112 σε Πάτρα και Ζάκυνθο. Μάλιστα με απόφαση δημάρχου, τα σχολεία στο νησί του Ιονίου δεν θα…

15 λεπτά ago

Rapid tests στον Δήμο Παιανίας

Ο Δήμος Παιανίας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, πραγματοποιεί rapid tests, Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στο ΚΑΠΗ της ΔΕ…

17 λεπτά ago

ΓΣΕΕ: Επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς για τους όρους αμοιβής των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ

Επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Εσωτερικών απέστειλε σήμερα η ΓΣΕΕ, με αίτημα την αποκατάσταση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων…

20 λεπτά ago

Υπ. Εργασίας: Συστάσεις για την προστασία των αστέγων από χαμηλές θερμοκρασίες

Έγγραφο προς όλους τους Δήμους της επικράτειας προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση αστέγων σε κίνδυνο εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών και κακών…

28 λεπτά ago

«Πρώτο Ένσημο»: Ανοίγει η «ΕΡΓΑΝΗ» για διορθώσεις ΙΒΑΝ

Λαμβάνοντας υπόψη αιτήματα επιχειρήσεων και ωφελούμενων, που έχουν ενταχθεί στο Ανοιχτό Πρόγραμμα 150.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας ή στο ΠΡΩΤΟ…

28 λεπτά ago