ΠΕ Ζακύνθου: «Μας ενέπαιξε ο Αρβανιτόπουλος»

Παρουσία πολιτικών και κοινωνικών φορέων, όλων των φοιτητών των τμημάτων του ΤΕΙ στη Ζάκυνθο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση την οποία είχε συγκαλέσει ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Διονύσης Μυλωνάς στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου προκειμένου να συζητήσουν την εξέλιξη του θέματος κατάργησης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και να λάβουν από κοινού συγκεκριμένες αποφάσεις.

Στην εισήγησή του, ο κ.Μυλωνάς ανέφερε ότι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος κορόιδεψε όλους τους εκπροσώπους των Ιόνιων νησιών στην συνάντηση που έγινε πριν 20 ημέρες. Και για αυτό έστειλαν οι αντιπεριφερειάρχες και ο περιφερειάρχης των Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου επιστολή προς τον Πρωθυπουργό όπου γίνεται σαφής αναφορά στον εμπαιγμό του υπουργού Παιδείας στους ιόνιους πολίτες.

Ο κ. Μυλωνάς απευθυνόμενος στους φοιτητές ζήτησε τη δική τους αντίδραση στη κατάργηση των δύο τμημάτων και από τους φορείς ζήτησε τη συμμετοχή τους και τη συστράτευσή τους, στο κοινό αγώνα, πέραν της πολιτικής τοποθέτησης ενός εκάστου. Ανέφερε ακόμα ότι η κοινωνία πρέπει να προβεί σε κλείσιμο των καταστημάτων, του λιμανιού και των υπηρεσιών, ενώ όλοι οι Ζακυνθινοί πρέπει να ανέβουν στην Αθήνα για συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Παιδείας.

Πανζακυνθιακή σύναξη με τις ευλογίες της Εκκλησίας

Στο μεταξύ, οι μητροπολίτες Ζακύνθου και Δωδώνης Χρυσόστομος και Διονύσιος αντίστοιχα καλούν σε πανζακυνθιακή συγκέντρωση, αύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του παλαιού ΤΕΙ στην πλατεία Κάλβου, προκειμένου να υπάρξει δημόσιος διάλογος να διαμορφωθεί ολοκληρωμένη και ενιαία πρόταση για την τύχη του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και να υπάρξει συντονισμός ενεργειών όλων των φορέων της Ζακύνθου.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:
Ιόνια Νησιά: Κατεβάζει ρολά η περιφέρεια για την κατάργηση του ΤΕΙ
Ζάκυνθος: Λουκέτο στο δήμο λόγω «Αθηνά»
Συν «Αθηνά» και… παραιτήσεις αιρετών φέρει

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΘΗΝΑ, ΛΟΥΚΕΤΟ, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΠΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΜΥΛΩΝΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!