ΠΕ Χίου: Σκυροδέτηση γέφυρας Παντουκειούς

Πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες σκυροδέτησης του οδοστρώματος της γέφυρας στο Παντουκειός της Χίου. Μετά από επίπονες διαδικασίες από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας Χίου, όπως τόνισε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης για τα έργα του ΕΣΠΑ Μανώλης Κράκαρης και χάρη στην ανοχή που επέδειξαν οι εταιρείες σκυροδέματος και σιδήρου, που έκαναν τις σχετικές προμήθειες, ολοκληρώθηκε το κατάστρωμα της γέφυρας.

Να σημειώσουμε ότι από 31 Ιανουαρίου η εταιρεία ΑΚΑΜΑΣ ΑΕ, που είναι ανάδοχος του έργου έχει κηρυχθεί έκπτωτη και αναμένεται στην επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να εξεταστεί η ένσταση της εταιρείας. Πάντως με τις χθεσινές εργασίες δεν γίνεται λειτουργική η γέφυρα, αφού πρέπει να γίνουν τα κομμάτια σύνδεσης με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο, όπως επίσης η σκυροδέτηση των στηθαίων και πεζοδρομίων της γέφυρας. Το έργο της γέφυρας αποτελεί τμήμα του έργου «Βελτιώσεις στο τμήμα της εθνικής οδού Χίου – Καρδαμύλων / Τμήμα από Ιερά Μονή Μυρσινιδίου μέχρι κόμβο Συκιάδας», η σύμβαση του οποίου υπογράφθηκε το Νοέμβριο του 2010 με συνολικό προϋπολογισμό 4,1 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΕΡΤ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕ ΧΙΟΥ, ΣΚΥΡΟΔΕΤΗΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!