ΠΕ Ηλείας: Η απόφαση για τις Κυριακές

Όπως ανακοινώθηκε από τη Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, αφού συνεκτιμήθηκαν σημαντικές παράμετροι, όπως είναι ο εξαντλητικός και γόνιμος διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μέσα από τον οποίο προέκυψε ότι η περαιτέρω επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές (πέραν των τουριστικών περιοχών ως ισχύει) προϋποθέτει τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της αγοράς, καθώς και το γεγονός ότι o εν λόγω νόμος έχει ήδη επιφέρει σοβαρές αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, αποφασίστηκε:

1. Ο μη καθορισμός επιπλέον Κυριακών για την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων στο σύνολο της Π.Ε. Ηλείας (παρ.2 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013(ΦΕΚ Α’ 173) πέραν αυτών που έχουν καθοριστεί ρητά σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013(ΦΕΚ Α’ 173).

2. Αναλυτικά οι Κυριακές που ορίζονται για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σύμφωνα με τα άρθρα 15 και 16 του Ν.4177/2013(ΦΕΚ Α’ 173) είναι οι εξής :
◦ Την πρώτη Κυριακή από την δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου στις τακτικές εκπτώσεις.
◦ Την πρώτη Κυριακή από την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου στις τακτικές εκπτώσεις.
◦ Την πρώτη Κυριακή από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου στις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους.
◦ Την πρώτη Κυριακή από το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου στις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους.
◦ Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημερομηνία των Χριστουγέννων.
◦ Την Κυριακή των Βαΐων.

3. Επιτρέπουμε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προαιρετικά όλες τις Κυριακές του χρόνου, πέραν των υπό του νόμου προβλεπόμενων, στις παρακάτω περιοχές, λόγω του ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντός τους:
 Δ.Δ. Αρχαίας Ολυμπίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (σχετική η με αριθ. 52/19-10-2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας)
 Δ.Δ. Κατακόλου του Δήμου Πύργου (σχετικό το με αρ. πρωτ. 51965/ 30-10-2013 έγγραφο του Δήμου Πύργου)
 Δ.Δ. Ανδρίτσαινας του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων (σχετική η με αριθ. 179/30-10-2013 απόφαση της 13ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων)

4. Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν τις Κυριακές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του Ν.4177/2013 εντός του πλαισίου ωραρίου, ήτοι από τις 11:00 έως τις 20:00.

5. Η παρούσα απόφαση δεν καταλαμβάνει ζητήματα που ρυθμίζονται με τις ειδικές διατάξεις που διέπουν τις τουριστικές περιοχές.

Η παρούσα απόφαση δύναται να αναθεωρείται ετησίως με απόφαση που εκδίδεται κατά τον μήνα Ιανουάριο και με πρώτη εφαρμογή τον Ιανουάριο 2015. Σε περίπτωση μη έκδοσης νέας απόφασης, θεωρείται ότι ισχύει η προηγούμενη ρύθμιση.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η ισχύς της αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσής της σε αυτήν.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!