ΠΕ Δυτικής Αττικής: Συντονισμός για επίσπευση των έργων της αποχέτευσης

Η επίσπευση στην εξέλιξη των εργασιών κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου σε όλους τους δήμους του Θριάσιου Πεδίου, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα στη σύσκεψη που διοργανώθηκε στη Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.

Η αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Δήμου ζήτησε από κάθε δήμο ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών που αφορούν τόσο στο πρωτεύον, όσο και στο δευτερεύον δίκτυο αποχέτευσης. Συζητήθηκαν ακόμα όλα εκείνα τα δεδομένα που θα επισπεύσουν την εξέλιξη των έργων, ώστε να ολοκληρωθούν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Ειδικός επανασχεδιασμός της ροής των εργασιών έγινε σε συνεργασία με την κα Παπαγγελή και την ανάδοχο εταιρεία, ώστε να αυξηθούν οι ώρες εργασίας με τελικό στόχο την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του έργου.

Το συγκεκριμένο ζήτημα, είχε αναδειχθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες καθυστέρησης και ειδικότερα για την περιοχή της Ελευσίνας που ο εντοπισμός αρχαιολογικών ευρημάτων είναι παραπάνω από συχνός. Για την περίπτωση της Μάνδρας που η καθυστέρηση οφείλεται στην αλλαγή του δικτύου ύδρευσης αμιάντου, σημειώθηκε ότι ολοκληρώνεται και πλέον οι εργασίες- που είχαν «παγώσει» για περίπου έναν χρόνο θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.  

Επίσης η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής,  ζήτησε από τον κ. Φλώρο να ενταχθούν στο φετινό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής έργα τα οποία προβλέπεται ότι θα απαιτηθούν μετά την ολοκλήρωση των τρεχουσών εργολαβιών.

«Το έργο της κατασκευής του αποχετευτικού του Θριασίου προχωράει και αντιμετωπίζουμε κάθε αστάθμητο παράγοντα και τεχνική δυσκολία που προκύπτει. Στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχαμε, δόθηκαν πολλές πρακτικές λύσεις τόσο σε θέματα που άπτονται της αρχαιολογικής υπηρεσίας, όσο και σε σημεία των πόλεων, όπου λόγω στενότητας των οδών δεν είναι εφικτό να χρησιμοποιηθούν συμβατικά μηχανήματα.

Είμαι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της σημερινής σύσκεψης και ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν αυτοψίες από συνεργεία των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων καθώς και της Αρχαιολογίας», υπογράμμισε μετά τη σύσκεψη η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Ασπροπύργου ο δήμαρχος  Νίκος Μελετίου και ο αντιδήμαρχος επί των τεχνικών έργων κ. Γιώργος Τσόκας, από πλευράς Ελευσίνας  ο δήμαρχος  Γιώργος Τσουκαλάς και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Λινάρδος και από πλευράς του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας ο   διευθυντής Υπηρεσιών του Δήμου Παναγιώτης Κανάκης. Επίσης συμμετείχαν ο περιφερειακός σύμβουλος Θέμης Γιαννικάκης, η αρχαιολόγος Καλλιόπη Παπαγγελή (Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων), ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής και Π.Ε. Δυτικής Αττικής Κωνσταντίνος Φλώρος, εκπρόσωποι της ΕΥΔΑΠ, τεχνικοί παράγοντες της Περιφέρειας και των Δήμων, καθώς και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΥΔΑΠ, ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ- ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ, Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΗΜΟΥ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!