Περιφέρειες

Πάτρα: Επανέρχονται λοιμώδη νοσήματα που είχαμε ξεχάσει! Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τη φυματίωση

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, σύσκεψη σχετικά με την αντιμετώπιση κρούσματος φυματίωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  και τον τρόπο διαχείρισης και ορθής αντιμετώπισης από τους γιατρούς της Δημόσιας Υγείας και τους νοσηλευτές.

Στη σύσκεψη περιγράφηκε από τους εκπροσώπους του ΕΟΔΥ ο τρόπος αντιμετώπισης κρουσμάτων φυματίωσης, είτε προέρχονται από κατοίκους της περιοχής μας, είτε από μετανάστες που άμεσα αφορούν προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στη Δημόσια Υγεία.

Στη σύσκεψη παρέστησαν, ο Ζεράρ ντε Βρις, εθνικός συντονιστής στον έλεγχο της φυματίωση στην Ολλανδία, ως εμπειρογνώμων στο θέμα της νόσου, και από τον ΕΟΔΥ η Ξανθή Δεδούκου, παιδίατρος- λοιμωξιολόγος και η Μαρίνα Αμερταλή, γιατρός ειδικευόμενη παθολόγος. Από την πλευρά της Περιφέρειας παρέστησαν  η Γενική Δ/ντρια  Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΔΕ, Γεωργία Πλώτα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ, Θεόδωρος Λάμπος και οι γιατροί της ΠΔΕ, Νικόλαος Μπαραμπάτης προϊστάμενος Τμήματος Υπηρεσιών και Επαγγελμάτων Υγείας και Δημήτριος Δανίκας, προϊστάμενος Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής.

«Είμαστε σε μια εποχή που επιδημιολογικά παρατηρείται το φαινόμενο να επανέρχονται λοιμώδη νοσήματα που για δεκαετίες τα είχαμε ξεχάσει» ανέφερε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε: «Με χαρά υποδεχτήκαμε τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ για την φυματίωση, κ. Ζεράρ ντε Βρις. Μαζί με στενούς συνεργάτες του αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ κ. Παναγιωτακόπουλου και τους συνεργάτες μας στην Δημόσια Υγεία, υπήρξε αναλυτική περιγραφή για τον τρόπο διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων φυματίωσης στην περιοχή μας. Αποστολή μας είναι να προασπίσουμε τη Δημόσια Υγεία και η παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μας ενθαρρύνουν να βελτιώσουμε και να υλοποιήσουμε προγράμματα θωράκισης της περιφέρειάς μας από τα αναδυόμενα λοιμώδη νοσήματα».

πηγή: tempo24.gr

Νικολέτα Αρκολάκη

Recent Posts

Βενζινάδικο: Αυτό είναι το λάθος που μπορεί να κάψει τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας

Αν έχετε στην κατοχή σας ένα αυτοκίνητο με κινητήρα diesel και μάλιστα προδιαγραφών Euro 6,…

2 λεπτά ago

Ρέντη: Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. ο «καθοδηγητής» της επίθεσης

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 18χρονος οργανωμένος οπαδός που φέρεται να ομολόγησε ότι αυτός…

9 λεπτά ago

Εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία της η 40χρονη από το Λεβίδι

Καλά στην υγεία της σε περιοχή της Λακωνίας, εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες η 40χρονη γυναίκα…

19 λεπτά ago

Κύμα οργής και μποϊκοτάζ στη Zara για διαφημιστική καμπάνια

Την οργή καταναλωτών οι οποίοι καλούν σε μποϊκοτάζ προκαλεί η νέα διαφημιστική καμπάνια  του ισπανικού…

40 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Σκυλιά κατασπάραξαν μέχρι θανάτου μια 50χρονη γυναίκα

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό με επίθεση ζώου σε άνθρωπο καταγράφηκε σήμερα στη χώρα μας, με…

55 λεπτά ago

Βόλος: Πλιάτσικο στα σπίτια πλημμυροπαθών τρεις μήνες μετά τη θεομηνία

έρασαν τρεις μήνες από την ημέρα της απόλυτης καταστροφής. Από τότε που οι κακοκαιρίες Daniel…

58 λεπτά ago