Πατούλης: Ολοκληρωμένο σχέδιο για αντιμετώπιση των προβλημάτων έκδοσης αδειών οδήγησης

Τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής επισκέφτηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ανακοίνωσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην έκδοση 100.000 νέων αδειών οδήγησης
Ειδικότερα, το σχέδιο προβλέπει τη σύσταση ομάδων εργασίας από στελέχη της διεύθυνσης Μεταφορών, με εντατικοποίηση της εργασίας τους, προκειμένου να διεκπεραιωθούν τα αιτήματα για την έκδοση των νέων αδειών. Ταυτόχρονα, προετοιμάζεται η πλήρης ενεργοποίηση του τμήματος Εξυπηρέτησης Αιτημάτων που υποβάλλονται μέσω ΚΕΠ, τα οποία με τη σειρά τους θα απευθύνονται σε ένα και μοναδικό σημείο για την παραλαβή των απαιτουμένων εγγράφων (διπλώματα άδειες κυκλοφορίας κλπ).

Όπως επισημάνθηκε από τον γενικό διευθυντή κ. Δόλγυρα, τα αιτήματα για τις νέες άδειες οδήγησης μπορούν να διεκπεραιωθούν εντός τριμήνου. Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο των εξετάσεων για τους νέους οδηγούς. Εξέφρασε δε, την ικανοποίησή του για την σχετική νομοθετική ρύθμιση που προώθησε στις 31 Αυγούστου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής.

Κατά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους, ο κ. Πατούλης τους κάλεσε να συμβάλουν με την εμπειρία και τη γνώση τους στην καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, οι οποίες δέχονται σε ετήσια βάση πάνω από 2 εκατ. πολίτες. Σημείωσε δε, ότι η παρουσία του εκεί, τη δεύτερη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, «σηματοδοτεί την υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου» αλλά και «τη βαρύτητα που δίνει σε θέματα που σχετίζονται με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών». Κλείνοντας, επισήμανε ότι «ο καλύτερος πρεσβευτής μας θα είναι ο πολίτης, ο οποίος θα εξυπηρετηθεί άμεσα από τις υπηρεσίες μας. Ενωμένοι, με συνεργασία και καλή διάθεση, μπορούμε να καταφέρουμε σημαντικά αποτελέσματα και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Πηγή: Reporter.gr

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΕΚΔΟΣΗ, ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!