Πατούλης -Κορωνοϊός: Δίνει ένα εκατ. ευρώ για το εμβόλιο στην Κρήτη (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από το αποθεματικό της Περιφέρειας Αττικής δίνει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στην Καθηγήτρια Ανοσολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ειρήνη Αθανασάκη, η οποία δηλώνει πως βρίσκεται κοντά στην ανάπτυξη του εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Πατούλης, καθώς διαπίστωσε ολιγωρία όχι μόνο του συναδέλφου του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη  από τον οποίο η κ. Αθανασάκη ζήτησε «χρηματοδότηση της τάξεως 80-100.000 ευρώ και του Πανεπιστημίου Κρήτης που παρέπεμψε το θέμα σε ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων και τα αρμόδια συλλογικά όργανα αλλά και από την ίδια την κυβέρνηση, μπαίνει μπροστά!

Και, παρότι γιατρός, με εξαιρετικές και πολύχρονες σχέσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες, που σύμφωνα με την καθηγήτρια «επειδή η τεχνολογία που προτείνουμε δεν περιλαμβάνει «φάρμακο», δεν δείχνουν το απαραίτητο ενδιαφέρον», τις παρακάμπτει, και δίνει το υπερδεκαπλάσιο ποσό από αυτό που ζητά η κ. Αθανασάκη, «για να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο», όπως λέει στους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο περιφερειάρχης Αττικής πρόκειται να ζητήσει στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, πιθανότατα, την ερχόμενη Δευτέρα 6 ή Τρίτη 7/4 «να ληφθεί ομόφωνη απόφαση γι’ αυτό το εθνικής σημασίας θέμα».

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΤΗΣ AFTODIOIKISI.GR

To ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ της ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ:

Ποια είναι η καθηγήτρια Ειρήνη Αθανασάκη στον Τομέα Βιοχημείας, Μοριακής Βιολογίας & Βιολογίας Κυττάρου & Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης με γνωστικό αντικείμενο: Ανοσολογία:

Η Ειρήνη Αθανασάκη έλαβε Δίπλωμα Master Βιοχημείας (Maitrise de Biochimie, 1982) από το Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie (Paris VI) των Παρισίων και το Δίπλωμα Διδάκτορα Ανοσολογίας (Ph.D in Immunology, Τμήμα Ανοσολογίας, 1988) από το Πανεπιστήμιο της Alberta στο Edmonton του Καναδά. Η διδακτορική διατριβή αφορούσε τον ρόλο των Τ λεμφοκυττάρων και των προϊόντων αυτών στην ανάπτυξη του εμβρύου.

Σταδιοδρομία

Από το 1988 μέχρι το 1991 ήταν ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ηράκλειο Κρήτης. Το 1992 εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το 1997 εξελίχθηκε στην βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και το 2007 στην βαθμίδα της Καθηγήτριας στο ίδιο Τμήμα.

Επιστημονικά ενδιαφέροντα

Ρύθμιση του μηχανισμού αντιγονοπαρουσίασης -Εκκρινόμενα τάξης Ι και ΙΙ αντιγόνα ιστοσυμβατότητας – Μελέτη μηχανισμών ανοχής/καταστολής – Λευχαιμίες – Μηχανισμοί προστασίας του ημι-αλλογενετικού εμβρύου από το ανοσοποιητικό σύστημα της μητέρας – Ανοσολογία σπέρματος – Μελέτη εμβρύων προ-εμφυτευτικού σταδίου με τεχνικές μη γραμμικής απεικόνισης -μεταμοσχεύσιμα εμβόλια.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΤΗΣ AFTODIOIKISI.GR

ΥΓΕΙΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΥΡΩ, 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ, 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ, PROTEINOMENA


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!