Κόντρα Πατούλη -Δούρου με φόντο το… White Porscha

Κόντρα με αναφορά στην υπόθεση… Παππά ξέσπασε μεταξύ Γ. Πατούλη και Ρένας Δούρου με αφορμή την προμήθεια σαρώθρων.

Τι κατήγγειλε η Ρένα Δούρου

«Η Δύναμη Ζωής, τόσο από τη θέση της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής την περίοδο 2014 – 2019 όσο και σήμερα, από εκείνη της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπηρέτησε και υπηρετεί αδιαπραγμάτευτα το δημόσιο συμφέρον. Η εμπέδωση της τοπικής Δημοκρατίας μέσα από τον απόλυτο σεβασμό της νομιμότητας, ήταν και παραμένει η πυξίδα της δράσης μας.

Τους τελευταίους μήνες, με επίκληση την πανδημία covid19, η Διοίκηση της Περιφέρειας σχοινοβατεί επικίνδυνα επιλέγοντας να κινηθεί σχεδόν στα όρια της νομιμότητας, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής, με ελλιπείς εισηγήσεις της τελευταίας στιγμής, συνεδριάσεις δια περιφοράς, διαδικασίες “εξπρές”. Η συνολική εικόνα παραπέμπει σε θεσμικό πισωγύρισμα, που δεν αφορά ένα πρόσωπο ή μία παράταξη, αλλά την συνολική απαξίωση των συλλογικών θεσμών της Περιφέρειας, και μεγάλο χαμένο το Δημόσιο Συμφέρον.

Μπορεί λοιπόν ο Περιφερειάρχης υπό τη σαρωτική πίεση της Αντιπολίτευσης να αναγκάστηκε να πάρει χθες πίσω (αν και στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ την είχε υπερασπιστεί), την πολλαπλά έωλη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την προμήθεια 500 σετ μηχανημάτων απολύμανσης προϋπολογισμού 930.000 ευρώ, ενόψει της δωρεάς τους στην ΠΕΔΑ για την αντιμετώπιση των συνεπειών του covid19, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει. Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, ο  Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και τα μέλη της Διοίκησης στην Οικονομική Επιτροπή είναι πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένοι γιατί η ματαίωση αποτελεί ομολογία ότι επρόκειτο για απόφαση πολλαπλά διάτρητη. Ήταν μια απόφαση που έπληττε σοβαρά το δημόσιο συμφέρον, καθώς αποτελούσε τον ορισμό της μετατροπής διαγωνισμού σε απευθείας ανάθεση, με αδιαφανή διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εξόφθαλμα “φουσκωμένο” προϋπολογισμό, με φωτογραφικές τεχνικές προδιαγραφές, που θα προξενούσε βλάβη του δημοσίου άνω των 400.000 ευρώ.

Η Δύναμη Ζωής λειτούργησε και λειτουργεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη της την έννοια του ‘πολιτικού κόστους’, αυτού ακριβώς που οδήγησε την πατρίδα μας στην πολιτική, οικονομική και ηθική χρεοκοπία. Το ίδιο πράξαμε και στην τελευταία υπόθεση προμήθειας μηχανημάτων απολύμανσης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με πρωτόγνωρες διαδικασίες που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον και μάλιστα με την επίκληση της κρίσιμης ανάγκης προστασίας των πολιτών από την πανδημία. Για εμάς δεν είναι θέμα κάποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Πρόκειται για θέμα Δημοκρατίας, δημόσιας λογοδοσίας. Θέμα πολιτικού ήθους.»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ

«Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της, ακόμη και την περίοδο της πρόσφατης λόγω πανδημίας κρίσης, λαμβάνει αποφάσεις πολλές φορές κατεπείγοντος χαρακτήρα, πάντοτε όμως με απόλυτο σεβασμό στη λειτουργία των αρμόδιων Επιτροπών και υπηρεσιακών οργάνων της Περιφέρειας, σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και τηρώντας απαρέγκλιτα τη νομιμότητα.

Η διαδικασία προμήθειας από την Περιφέρεια Αττικής των απαραίτητων 500 μηχανημάτων απολύμανσης για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες που εξέφρασε η ΠΕΔΑ για την αντιμετώπιση των συνεπειών του covid 19, ήταν καταρχήν πολιτικά μια σωστή απόφαση.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών, εξίσου σημαντικό ήταν να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν συντομότερη παράδοση των συγκεκριμένων μηχανημάτων, χωρίς όμως ποτέ η ανάγκη αυτή να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα, για να παρακαμφθούν οι νόμιμες διαδικασίες, η τήρηση των οποίων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Ήταν λοιπόν προσωπική απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη κι όχι αποτέλεσμα των πιέσεων που άσκησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όπως ανακριβώς αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κα Δούρου, να ακυρωθεί η διαδικασία προμήθειας που νόμιμα είχε ξεκινήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, όταν διαπιστώθηκε πως από τις τρείς εταιρείες που προσήλθαν για να συμμετάσχουν στη διαδικασία, μόνον η μία κατέθεσε νόμιμη προσφορά.

Ήταν μια απόφαση που υπηρετεί απόλυτα τις αρχές και αξίες που διακρίνουν τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στο σύνολό της και ιδιαίτερα τον ίδιο τον Περιφερειάρχη. Η προμήθεια δεν ακυρώθηκε, απλά επαναλαμβάνεται η διαδικασία, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά και καμία αμφιβολία από τους καθ’ έξιν σκανδαλολόγους.

Αν λοιπόν κάποιος εκτίθεται από την ακύρωση της διαδικασίας, αυτή δεν είναι η Διοίκηση Πατούλη που δεν έχει να κρύψει τίποτε ή να εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντα.

Εκτεθειμένη είναι η παράταξη της κας Δούρου και η ίδια προσωπικά, που καταγγέλλει μια διαδικασία που και η ίδια ακολουθούσε ως Περιφερειάρχης σε έκτακτες καταστάσεις και περιστατικά.

Δυστυχώς, αυτή είναι η ηθική της αριστεράς που υπηρετεί η κα Δούρου. Από τη μια καταγγέλλει υποκριτικά μια Διοίκηση που εφαρμόζει απόλυτα τη νομιμότητα κι από την άλλη, γίνεται «ομοτράπεζη», φωτογραφίζεται στα social media και «σφιχταγκαλιάζεται» κομματικά με πολιτικά πρόσωπα, που κατηγορούνται πλέον επώνυμα ότι έστηναν διαγωνισμούς έργων και εκβίαζαν για να παραχωρηθούν σε «κόκκινους» επιχειρηματίες, τηλεοπτικές συχνότητες.

Αποτελεί πραγματικά παράδοξο να προσπαθεί να μας δώσει μαθήματα διαφάνειας ένα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που ανήκει στους υποστηρικτές του White Porscha.

Αιδώς κα Δούρου.»

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΔΟΥΡΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!