Πατούλης: Ενώ ήταν ύποπτο κρούσμα κυκλοφορούσε σε εκδηλώσεις & τηλεοπτικά στούντιο (φωτο) - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
1
Δεκέμβριος
Back

Πατούλης: Ενώ ήταν ύποπτο κρούσμα κυκλοφορούσε σε εκδηλώσεις & τηλεοπτικά στούντιο (φωτο)

Χθες ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε ότι: «ενημερώθηκε από Δήμαρχο που συναντήθηκε τις προηγούμενες μέρες, ότι εμφάνισε συμπτώματα #Covid19. Αμέσως υποβλήθηκα σε έλεγχο και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό», πρόσθεσε.

Όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος στον οποίο αναφέρεται ο κ. Πατούλης είναι ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, με τον οποίο συναντήθηκε την Παρασκευή 27/11. Μία ημέρα αργότερα (29/11) ο κ. Φιλίππου ανακοίνωσε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Άρα, ο περιφερειάρχης Αττικής και γιατρός (σ.σ. για να μην ξεχνιόμαστε), θα έπρεπε, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ*, ως επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα να παραμείνει στο σπίτι του και, μάλιστα, σε απομόνωση.

Ωστόσο όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις του περιφερειάρχη Αττικής στην σελίδα του στο facebook, εκείνος, σε αντίθεση με τη σύζυγό του Μαρίνα που ανακοίνωσε αναστολή σε όλες τις δραστηριότητες της, συνέχισε να κάνει συναντήσεις, και να πηγαίνει σε τηλεοπτικά στούντιο (ΣΚΑΙ) και εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα την επομένη της ανακοίνωσης του Π. Φιλίππου, συναντήθηκε με το δήμαρχο Νίκαιας -Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη:

Χθες το πρωί βρέθηκε στο στούντιο του Σκάι στο Νέο Φάληρο μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου. Μάλιστα έδινε και συμβουλές λέγοντας ότι: “Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά! Είμαι σίγουρος! Αρκεί να φερόμαστε με σύνεση και να προστατεύσουμε τις ζωές μας!” 

Και το απόγευμα, μόλις δύο ώρες πριν ανακοινώσει ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε σε εκδήλωση αιμοδοσίας στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ με τουλάχιστον, όπως προκύπτει από τις φωτο,  ακόμη δέκα άτομα!!!!

*ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΌΣΟΥΣ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΥΠΟΠΤΟ Ή ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ

Άτομα που ήρθαν σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης με το νέο κορωνοϊό (πχ μέλη οικογένειας, φίλοι, συνάδελφοι) παρακολουθούν την υγεία τους (θερμομέτρηση δύο φορές την ημέρα) από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα και για 14 ημέρες. Σκόπιμο είναι η τακτική (καθημερινή) επικοινωνία με επαγγελματία υγείας για όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης.

Για όλο το διάστημα της παρακολούθησης (14 ημέρες) πρέπει να εφαρμόζονται τα παρακάτω:

Διαμονή σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο που χρησιμοποιείται μόνο από το άτομο αυτό.

Περιορισμός όσων φροντίζουν το άτομο, ιδανικά ένα άτομο που δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου (δηλαδή δεν είναι μεγάλης ηλικίας και δεν έχει χρόνιο νόσημα).

Δεν επιτρέπονται επισκέψεις.

Διαμονή των υπόλοιπων μελών της οικογένειας σε διαφορετικό δωμάτιο και εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τήρηση απόστασης τουλάχιστο 2μ από το άτομο.

Περιορισμός των μετακινήσεων του ατόμου στο σπίτι, όσο είναι δυνατό.

Καλός αερισμός των κοινόχρηστων χώρων.

Καλό πλύσιμο των χεριών πριν και μετά από κάθε επαφή με το άτομο ή το περιβάλλον του (δωμάτιο, αντικείμενα), πριν και μετά την προετοιμασία φαγητού, πριν το φαγητό και μετά τη χρήση της τουαλέτας (πλύσιμο με νερό και σαπούνι ή χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού ανάλογα εάν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα ή όχι).

Πάντα κάλυψη στόματος και της μύτης κατά τη διάρκεια βήχα ή φταρνίσματος.

Προσεκτική απόρριψη των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για κάλυψη της μύτης και του στόματος, σχολαστικό πλύσιμο στην περίπτωση που αυτά δεν είναι μιας χρήσης.

Αποφυγή άμεσης επαφής με σωματικά υγρά, ιδιαίτερα σάλιο, πτύελα ή άλλες αναπνευστικές εκκρίσεις και κόπρανα με γυμνά χέρια και εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης. Σωστή εφαρμογή της υγιεινής των χεριών.

Αποφυγή επαφής με δυνητικά μολυσμένα αντικείμενα του ασθενούς όπως πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, πετσέτες, σεντόνια τα οποία μετά από σχολαστικό πλύσιμο επαναχρησιμοποιούνται.

Καθαρισμός και απολύμανση επιφανειών και αντικειμένων στο δωμάτιο του ασθενούς καθημερινά με κοινό απορρυπαντικό ή σαπούνι, ξέπλυμα και στη συνέχεια απολύμανση με διάλυμα οικιακής χλωρίνης σε αναλογία 1:50, αν χρησιμοποιείται χλωρίνη αρχικής αραίωσης 5%.

Καθαρισμός της τουαλέτας καθημερινά με τον ίδιο τρόπο.

Στην περίπτωση που το άτομο εμφανίσει συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης (π.χ. πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή) καλεί άμεσα τον ιατρό του ή τον ΕΟΔΥ  (τηλ:1135, 210 5212 054), για να λάβει οδηγίες.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!