Παρουσιάστηκε η «Ψηφιακή Μαγνησία» - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Παρουσιάστηκε η «Ψηφιακή Μαγνησία»

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκπαιδευτικής τεχνολογίας με τίτλο «Ψηφιακή Μαγνησία», παρουσιάστηκε σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου στο Βόλο από την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και το νομάρχη Μαγνησίας, Απόστολο Παπατόλια.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα επικεντρώνεται σε τεχνολογίες αιχμής που για πρώτη φορά εφαρμόζονται σε σχολεία της Μαγνησίας.

Οι δράσεις του προγράμματος αφορούν την πιλοτική εισαγωγή διαδραστικών πινάκων στην εκπαίδευση, την πιλοτική εισαγωγή του ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book: διαβάζω ψηφιακά) και τέλος την Ψηφιακή Τάξη 2 στο Ανήλιο ( 2ο Δημοτικό Σχολείο δήμου Μουρεσίου).

Παράλληλα, η δράση αυτή αξιολογείται παιδαγωγικά – διδακτικά από το παράρτημα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Βόλου, ενώ η ΝΑΜ συμμετέχει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος για την προαγωγή της έρευνας και της καινοτομίας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με την επωνυμία «ΘΑΛΗΣ», που κατέθεσε το παράρτημα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Βόλου σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Βιρτζίνια των Η.Π.Α.

Κατά την εισήγησή του, ο νομάρχης, ζήτησε, μεταξύ άλλων, από την υπουργό «να γενικευτεί η εφαρμογή του προγράμματος σε όλο το νομό, μέσω ειδικής χρηματοδότησης από το υπουργείο Παιδείας.. να χρηματοδοτηθούν άμεσα ταχύρυθμα πιλοτικά προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στην χρήση των διαδραστικών πινάκων και του ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book)..», καθώς και «να δημιουργηθεί στην Μαγνησία η πρώτη ψηφιακή εκπαιδευτική βιβλιοθήκη με εκπαιδευτικό λογισμικό και πολυμεσικές εφαρμογές για τους μαθητές της περιοχής με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Για να διαβάσετε την πλήρη εισήγηση του νομάρχη, Α. Παπατόλια, κάντε κλίκ εδώ : eishghsh_nomarxh.doc

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!