Παρέμβαση νομάρχη δράμας για το πυρηνικό εργοστάσιο του Μπέλενε

Τη Βουλγαρία επισκέφθηκε ο νομάρχης δράμας Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, συνοδευόμενος από τον Ειδικό Σύμβουλο δημήτριο Τούμπανο, με σκοπό την παρακολούθηση των εργασιών της ημερίδας με θέμα: «Οι πυρηνικές προοπτικές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης – Μία κρίσιμη εκτίμηση», την οποία διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ι.Ε.Ν.Ε.).

Ο νομάρχης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ι.Ε.Ν.Ε. Κωστή Σταμπόλη, την Γκαλίνα Τοσέβα – Γρηγόροβα, εκτελεστικό μέλος της βουλγαρικής εταιρείας ενέργειας και τον Πήτερ Πότσεφ, πρέσβη επί της Ενεργειακής Ασφάλειας και των Κλιματικών Αλλαγών και Συντονιστή του Αγωγού Ναμπούκο του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο νομάρχης δράμας μετέφερε τις θέσεις και τις απόψεις του νομαρχιακού συμβουλίου καθώς και την αντίθεση των κατοίκων της δράμας για την κατασκευή τού πυρηνικού εργοστασίου στο Μπέλενε.

Ο κ. Ευμοιρίδης συναντήθηκε επίσης με την πρέσβη της Ελλάδας στη Σόφια δανάη Κουμανάκου, την οποία ενημέρωσε επίσης για τις θέσεις του νομαρχιακού συμβουλίου δράμας στο θέμα του πυρηνικού εργοστασίου.
 
Τέλος, συμφωνήθηκε με τον κ. Σταμπόλη η διοργάνωση ημερίδας στη δράμα με θέμα την πράσινη ενέργεια.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση