Παραίτηση Μουζάλα ζητά και ο Τζιτζικώστας

Μετά τη ΝΔ, την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο οποίος αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία» έσπευσε να ζητήσει και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας κάνει λόγο για «εθνικό ατόπημα του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που αποκάλεσε σε συνέντευξή του με την ιδιότητα του Υπουργού τα Σκόπια (sic) ως «Μακεδονία» και καλεί τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την άμεση παραίτηση του Υπουργού του από το κυβερνητικό του αξίωμα»

Η δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα είναι η εξής:

«Ο κατήφορος στον οποίο έχει βάλει τη χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος. Μετά την πλήρη ανεπάρκεια που επιδεικνύουν όλους αυτούς τους μήνες στο προσφυγικό ζήτημα, και την ανικανότητά τους να προασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας απέναντι στις μονομερείς ενέργειες κρατών μελών της Ευρώπης, αλλά και άλλων χωρών όπως τα Σκόπια, υπέπεσαν σε ένα τραγικό και επιζήμιο, εθνικό ατόπημα.

Η δημόσια αναφορά των Σκοπίων ως «Μακεδονία» από τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα αποτελεί ολίσθημα για τα εθνικά συμφέροντα και παρέχει επιχειρήματα στην πολιτική της γειτονικής χώρας. Ταυτόχρονα, η αναφορά αυτή μας προσβάλλει όλους τους Έλληνες.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του υπουργού της κυβέρνησής του. Οποιαδήποτε άλλη στάση σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του υιοθετούν αυτό το εθνικά επιζήμιο ατόπημα.

Τέτοιου είδους λάθη στην εξωτερική πολιτική της χώρας και τα εθνικά θέματα δεν συγχωρούνται παρά μόνο διορθώνονται, για αυτό και απαιτείται η άμεση απομάκρυνση του κ. Μουζάλα».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΠΓΔΜ, ΜΟΥΖΑΛΑΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!