Παραιτείται έως την Παρασκευή ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Την παραίτησή του μέχρι την Παρασκευή δεσμεύτηκε να υποβάλει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Γιώργος Πουλοκέφαλος, μετά από μια θυελλώδη και πολύωρη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα.

Την αντικατάσταση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Τάσος Χειβιδόπουλος, ο οποίος επικαλέσθηκε το άρθρο 168 του Καλλικράτη, βάσει του οποίου, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου που ανεξαρτητοποιείται δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου του. Στην κίνηση αυτή προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης, ύστερα από την επιστολή που υπέγραψε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου μαζί με τρεις αντιπεριφερειάρχες πριν από δέκα ημέρες και διαχωρίζει τη θέση του από αυτή της παράταξης με την οποία εξελέγη.

Ο Τάσος Χειβιδόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για ζήτημα νόμιμης σύνθεσης που θέτουν συνεπακολούθως και προβλήματα νομιμότητας των αποφάσεων του συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Πουλοκέφαλος, έκανε λόγο για προσπάθεια καρατόμησής του, ενώ υπογράμμισε ότι δεν ανεξαρτητοποιήθηκε από την παρούσα παράταξη, αλλά από τη μελλοντική, για να καταλήξει στο τέλος ότι θα παραιτηθεί έως την Παρασκευή, προκειμένου να ξανασυγκληθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και να συνεδριάσει με νόμιμη σύνθεση.

Στη σημερινή συνεδρίαση δεν συζητήθηκε κανένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, παρά μόνο οι επερωτήσεις που είχαν τεθεί.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!