Παραδόθηκε η μελέτη επέκτασης του προαστιακού από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα

Παραδόθηκε σήμερα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από τον πρόεδρο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, η πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα.

Πρόκειται για ένα έργο, μήκους περίπου είκοσι χιλιομέτρων, συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης και παράδοσής του, στα τέλη Ιουνίου του 2015. Η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου προς την Κάτω Αχαΐα εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες επιβάτες, αφού προβλέπεται η λειτουργία επτά στάσεων.

Παραλαμβάνοντας την πρόταση ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο προαστιακός σιδηρόδρομος και ιδίως η επέκτασή του προς τα νότια, είναι ένα έργο προτεραιότητας για την περιφέρεια, που θα προσφέρει ανάσα στους πολίτες της» και πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο ένα συγκοινωνιακό έργο, για την ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά είναι κυρίως ένα βαθύτατα κοινωνικό έργο, για να μπορεί ο πολίτης και ιδίως οι νέοι να έχουν φθηνή μετακίνηση, τώρα που τα οικονομικά εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοφανόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποτελεσματική συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, που κατάφεραν, όπως είπε, μέσα σε 55 ημέρες να βάλουν ένα ακόμη λιθαράκι στο μεγάλο αυτό έργο της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Πηγή: ΑΠΕ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΑΤΡΑ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!