ΠΑΜΘ: «Καρατόμησε» Μαρκόπουλο ο Μέτιος αλλά εκείνος μένει -H απάντηση

Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, ανακαλούνται όλες οι αρμοδιότητες που είχαν μεταβιβαστεί στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο, «λόγω έμπρακτης αδυναμίας συνεργασίας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, και ανατίθενται στον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη.

«Θα συνεχίσω να είμαι στο γραφείο μου», δηλώνει ο Θ. Μαρκόπουλος, προκαλώντας «εμφύλιο» στην περιοχή.

Δείτε το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΓΝΑΤΙΑ:

Πέρα από την προσωπική πολιτική αντιπαράθεση, όπως ανέφερε ο Θ. Μαρκόπουλος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 στο γραφείο του, την περίοδο αυτή αντιμετώπισε πρόβλημα και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, αφού μία σειρά αιτημάτων δεν ικανοποιήθηκαν από τον περιφερειάρχη. «Η μεροληπτική και φοβική συμπεριφορά του περιφερειάρχη άρχισε μετά τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη και εκτός από εμένα προσωπικά, δημιουργεί προβλήματα και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Ευτυχώς, η «επόμενη ημέρα» για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι κοντά. Και δεν περιλαμβάνει τον απερχόμενο, μεταβατικό και αποτυχημένο περιφερειάρχη και τους αυλοκόλακες του», δήλωσε.

Άμεση ήταν και η αντίδραση του συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση», που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Αναφορικά με την απόφαση του απερχόμενου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου, για την ανάκληση όλων των αρμοδιοτήτων που έχουν μεταβιβαστεί στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κο Θεόδωρο Μαρκόπουλο, δηλώνουμε τα παρακάτω: «Μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση του περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ., να ανακαλέσει τις αρμοδιότητες του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κου Θεόδωρου Μαρκόπουλου, «λόγω έμπρακτης αδυναμίας συνεργασίας…..». Είναι, πλέον, προφανής ο πανικός που διακατέχει τον περιφερειάρχη, ο οποίος λειτουργεί ως «αφεντικό» και όχι ως πολιτικός προϊστάμενος της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., που υποχρεούται να διοικήσει έως τις 30 Αυγούστου 2019 με το υπάρχον περιφερειακό συμβούλιο.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, γιατί ο περιφερειάρχης δεν έπραξε το ίδιο και στην περίπτωση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος από τις 29-10-2018 έχει δηλώσει, ότι θα συμμετέχει στις εκλογές του Μαΐου με τον συνδυασμό «Νέα Περιφέρεια»;

Βεβαίως, αν ο περιφερειάρχης είχε την ικανότητα να διοικεί την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δεν θα είχε απομείνει μόνος, αναμένοντας «από μηχανής Θεούς» να τον επανεκλέξουν. Άλλωστε, για όλες αυτές τις αήθεις πολιτικές του επιλογές, θα λάβει σύντομα την αρμόζουσα απάντηση από τον λαό της Περιφέρειας».

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΜΘ, ΜΕΤΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!