ΠΑΜ-Θ: Πολιτιστικές & Τουριστικές Ενέργειες το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2012

Σε μια σειρά από δράσεις για την ανάδειξη του τουρισμού της και του πολιτισμού της «ασχολείται» αυτό το διάστημα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ενώ την ίδια ώρα μέσω facebook προωθεί τις πολιτιστικές και τις αγροτικές της γιορτές. Αναλυτικότερα:

1. Συμμετοχή στις ακόλουθες εκθέσεις:

Α. Τουριστική έκθεση «World Travel Market» στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας, 5-8 Νοεμβρίου 2012 ως συνεκθέτης του Ε.Ο.Τ.

Β. 28η διεθνή τουριστική έκθεση «Φιλοξένια» στην Θεσσαλονίκη, 22-25 Νοεμβρίου 2012 μ’ ένα αυτόνομο περίπτερο και σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας.

2. Έναρξη εργασιών για την συγκρότηση ενός τοπικού σύμφωνου για το «Ελληνικό Πρωινό» της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας. (www.greekbreakfast.gr), το οποίο θα συνδέει τον πρωτογενή τομέα και εκείνον της μεταποίησης με τον τουρισμό

3. Η Θεματική ενότητα Πολιτισμός – Τουρισμός της Περιφέρειας μας, συνεχίζει τη προσπάθεια συγκέντρωσης βιβλίων και ηλεκτρονικού υλικού, το οποίο αποστέλει ήδη σε βιβλιοθήκες, δημόσιες, δημοτικές και συλλόγων. Στόχος είναι η στήριξη του έργου των βιβλιοθηκών (ειδικά των κινητών που διαθέτουν οι δημόσιες βιβλιοθήκες). Η ενθάρρυνση του διαβάσματος ειδικά από τους νέους και η ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής συνείδησης με την ανάδειξη τοπικών εκδόσεων.

4. Προβολή της Περιφέρειας στις εκδηλώσεις της «Ονειρούπολης» του Δήμου Δράμας μέσω ενός σταθερού περιπτέρου, τον μήνα Δεκέμβριο.

5. Η επιτροπή Πολιτισμού – Τουρισμού της ΠΑΜ-Θ έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.pamth.gov.gr) στην ενότητα Τουρισμός την χάρτα του Πολιτισμού, αλλά και όλες τις εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Τόσο η χάρτα όσο και οι παρουσιάσεις των εκδηλώσεων που συνδέουν τα προϊόντα της γης αποτελούν ένα χρηστικό εργαλείο προβολής του τόπου μας προσβάσιμο σ’ όλους.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!