Π.Βορείου Αιγαίου: Αντιπεριφερειάρχης του Μουτζούρη μιλάει για «λαθρομετανάστες» & επαινεί τους Τούρκους (βίντεο)

Σε ακροδεξιό παραλήρημα προχώρησε στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Βορείου Αιγαίου ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Άρης Χατζηκομνηνός ο οποίος στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές εξελέγη με τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και στην συνέχεια ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ τον όρισε αντιπεριφερειάρχη του μεγαλύτερου νομού της περιφέρειας. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηκομνηνός που στο παρελθόν είχε διατελέσει και δήμαρχος Μυτιλήνης, υπό τα χειροκροτήματα παρισταμένων (σ.σ. μήπως άλλων περιφερειακών συμβούλων του κ. Μουτζούρη;) μίλησε για «λαθρομετανάστες», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι που μπαίνουν λαθραία σε μία χώρα είναι λαθρομετανάστες». Μάλιστα, ο κ. Χατζηκομνηνός προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι κανένας δεν μιλάει για τους Έλληνες: «Αν πάει ένας γέροντας στο νοσοκομείο κανένας δεν θα ενδιαφερθεί. Οι άλλοι (σ.σ. προφανώς οι «λαθρομετανάστες» κατά τον κ. αντιπεριφερειάρχη) όμως έχουν δίπλα τους από μία ΜΚΟ» (σ.σ. προφανώς ο κ. Χατζηκομνηνός δεν έχει ακούσει κάτι για τις συνθήκες που επικρατούν στην Μόρια). Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου επαίνεσε το τουρκικό κράτος για τον τον τρόπο με τον οποίο διαχείριζεται τους «λαθρομετανάστες», λέγοντας ότι «στην Τουρκία δεν βλέπετε «λαθρομετανάστες» στο δρόμο γιατί τους έχουν σε κλειστά κέντρα». Mάλιστα ο κ. αντιπεριφερειάρχης κατηγόρησε τους πρόσφυγες -μετανάστες ότι σπάνε τους σταυρούς από τα εκκλησάκια και τα κενοτάφια, μισούν την σημαία, ενώ ευθύνονται για την εγκληματικότητα. Τέλος έπλεξε το εγκώμιο του περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το (λαθρό)μεταναστευτικό (;), και ζήτησε η περιφέρεια να ηγηθεί μιας πανστρατιάς για να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα. Έκλεισε, μάλιστα, την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν θέλετε τέτοια πατρίδα με γεια σας και χαρά σας. Εγώ τέτοια πατρίδα δεν την θέλω!».

Το ερώτημα, πλέον, είναι αν μετά από αυτές τις δηλώσεις θα αντιδράσει ο καθηγητής κ. Μουτζούρης. Θα καταδικάσει τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη του και θα τον απομακρύνει από τη θέση του ή θα ταυτιστεί μαζί του;

Δείτε το ακροδεξιό παραλήρημα του αντιπεριφερειάρχη στο βίντεο που ακολουθεί:

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΚΟΜΝΗΝΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!