Π. Θεσσαλίας: Στη φάση της υλοποίησης οι υδρευτικές γεωτρήσεις σε Μέλισσα και Αρμένιο

Λύση στο σημαντικό πρόβλημα ύδρευσης των τοπικών κοινοτήτων Αρμενίου, Μέλισσας και Λοφίσκου στον δήμο Κιλελέρ δίνει η έγκριση συμβασιοποίησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό του έργου της ανόρυξης γεωτρήσεων, για την υδροδότηση των οικισμών αυτών, προϋπολογισμού 191.880 € (με ΦΠΑ).

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας και αποτελεί το 1ο υποέργο της πράξης «Ανόρυξη και αξιοποίηση γεωτρήσεων και κατασκευή δικτύων διανομής ύδατος για την εξυπηρέτηση των Τ.Κ. Μέλισσας & Αρμενίου» συνολικού προϋπολογισμού 1.125.450 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Το νερό αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό στον πλανήτη. Όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικό και ποσοτικό νερό, το οποίο θα τους παρέχεται από το δίκτυο ύδρευσης και όχι από υδροφόρες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα σε ορισμένες περιοχές του Δήμου Κιλελέρ. Με το έργο αυτό λύνουμε ένα βασικό ζήτημα της περιοχής, ένα θεμελιώδες ζήτημα ζωής, που αφορά την καθημερινότητα των πολιτών της περιοχής. Σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλελέρ προωθήσαμε το έργο αυτό για να δώσουμε ένα τέλος στο πρόβλημα, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Αρμενίου, της Μέλισσας και Λοφίσκου».

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κιλελέρ και κύριος του έργου η Δ.Ε.Υ.Α. Κιλελέρ. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Δεκέμβριο 2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Πλέον προχωρά η σύναψη της σχετικής σύμβασης με τον Ανάδοχο του έργου.

Αφορά στην ανόρυξη δύο νέων υδρευτικών γεωτρήσεων (Α και Β) οι οποίες θα εξυπηρετήσουν τις υδρευτικές ανάγκες των οικισμών Μέλισσας, Λοφίσκου και Αρμενίου.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ΑΡΜΕΝΙΟ, ΥΔΡΕΥΤΙΚΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!