Π. Θεσσαλίας: Ομόφωνο «όχι» στη μεταφορά του τμήματος Πληροφορικής

Ομόφωνο «όχι» στη μεταφορά του τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών από τη Λάρισα στη Λαμία είπαν φορείς, καθηγητές και σπουδαστές, σε σύσκεψη που συγκάλεσε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά οι αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο «Αθηνά» και τονίστηκαν οι λόγοι για τους οποίους το τμήμα αυτό πρέπει να διατηρηθεί ως έχει.

Ο κ. Αγοραστός καλωσόρισε τους παρισταμένους και υπογράμμισε ότι η παρουσία όλων, και ακόμα περισσότερο των σπουδαστών και των οικογενειών τους καταδεικνύει το πραγματικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν. Τόσο μαζική συνάντηση χωρίς κανένα προγραμματισμό είχε χρόνια να γίνει, τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε:  «Δεν θίγεται μόνο η εκπαίδευση, αλλά και το θέμα της συνέχισης των σπουδών των φοιτητών καθώς ρο οικονομικό πρόβλημα που δημιουργείται στις οικογένειές τους είναι δυσβάσταχτο. Το σχέδιο αυτό δημιουργεί μια τεράστια αναστάτωση και στρέβλωση στον οικογενειακό προϋπολογισμό με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να σκέφτονται να σταματήσουν τις σπουδές τους. Μέσα στο περιθώριο των 45 ημερών που δίνει η διαβούλευση, έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για να καταθέσουμε με επιχειρήματα τις απόψεις μας και τους λόγους για τους οποίους το Τμήμα αυτό πρέπει να παραμείνει στη Λάρισα. Σαφώς υπάρχουν και άλλα τμήματα που καταργούνται ή συγχωνεύονται, τα οποία επιθυμούμε και θα παλέψουμε να παραμείνουν (τμήματα στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, όπως και να μην συγχωνευτούν το τμήμα Μηχανικών Βιοσυστημάτων και Διαχείρισης Έργων), όμως το κυρίαρχο είναι το τμήμα Πληροφορικής».

Ο περιφερειάρχης  σημείωσε ακόμη ότι το τμήμα αυτό:

– Αριθμεί 2.000 σπουδαστές, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι Θεσσαλοί.

-Αν προχωρήσει το σχέδιο «Αθηνά» το ΤΕΙ Θεσσαλίας θα είναι το μοναδικό ΤΕΙ στη χώρα χωρίς την υποστήριξη τμήματος πληροφορικής

– Τινάζεται στον αέρα ολόκληρη η λειτουργία του ΤΕΙ.

-Έχει ολοκληρωθεί ένα καινούριο κτίριο προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ το οποίο αν δεν χρησιμοποιηθεί, κινδυνεύει το κράτος να μην επιστρέψει τα χρήματα αυτά στην Ε.Ε.

– Δημιουργείται το παράδοξο οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν να αντιτίθενται στα κριτήρια το οποίο το ίδιο το σχέδιο «Αθηνά» έθεσε.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΛΑΡΙΣΑ, ΛΑΜΙΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!