Π. Θεσσαλίας: Eρώτηση Πουλάκη σε Καραλαριώτου για τη γέφυρα Αγιοκάμπου

Στο ζήτημα της καταστροφής της καλωδιωτής γέφυρας του Αγιοκάμπου, που έλαβε χώρα λίγους μήνες πριν (30/12/12) και των σχετικών ενεργειών της Περιφέρειας Θεσσαλίας επανέρχεται με ερώτησή του προς την κ. Καραλαριώτου, ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης.

Ο κ. Πουλάκης, υπενθυμίζει ότι απαντώντας σε προηγούμενη ερώτησή του σχετικά με τις πάσης φύσεως ευθύνες (υπηρεσιακές, συμβατικές, αστικές και ποινικές) που ενδεχομένως βαρύνουν τα εμπλεκόμενα στην ανάθεση, κατασκευή και παραλαβή της καλωδιωτής γέφυρας του Αγιοκάμπου μέρη, η κ. Καραλαριώτου είχε ενημερώσει σχετικά με τη σύσταση ειδικής επιτροπής, αρμόδιας για τη διαπίστωση των αιτίων που προξένησαν τις ζημιές στη γέφυρα του Αγιοκάμπου.

Όπως αναφέρει ο κ. Πουλάκης, το πόρισμα της συγκεκριμένης επιτροπής έπρεπε να παραδοθεί μέσα σε 12 εργάσιμες ημέρες, ήτοι ήδη από τις 22/1, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει οποιαδήποτε ενημέρωση έκτοτε για τα συμπεράσματα στα οποία αυτή κατέληξε.

Ο κ. Πουλάκης τονίζει ότι «η κωλυσιεργία στην κατάθεση του πορίσματος και την κίνηση όλων των απαιτούμενων νόμιμων ενεργειών ενδέχεται να οδηγήσει σε απώλεια των προθεσμιών για την άσκηση εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας των νομίμων δικαιωμάτων της εις βάρος των προσώπων που τυχόν προκύψει ότι βαρύνονται με πάσης φύσεως ευθύνες».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό, ιδίως στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, να αποκαλυφθούν τυχόν υπαίτιοι για την κακοτεχνία και την καταστροφή της γέφυρας, αλλά και να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, καταβάλλοντας μάλιστα στην Περιφέρεια και τη σχετική συμβατική ή αδικοπρακτική αποζημίωση, ώστε να μην επιβαρύνεται αδίκως η Περιφέρεια – και δι’ αυτής οι θεσσαλοί πολίτες –με τα έξοδα της αποκατάστασης της ζημίας».

Στη βάση των ανωτέρω, ο κ. Πουλάκης ζητά να πληροφορηθεί από την κ. Καραλαριώτου αν έχει κατατεθεί το πόρισμα της επιτροπής και αν προκύπτουν εξ αυτού ευθύνες πάσης φύσεως εις βάρος συγκεκριμένων προσώπων, καθώς και εάν προτίθεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας να κινηθεί νομικά.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΠΟΥΛΑΚΗΣ, ΓΕΦΥΡΑ, ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ, ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!