Π. Θεσσαλίας: Έργα 13,2 εκατ. ευρώ στο Δήμο Τρικκαίων

Ταχύτερους ρυθμούς υλοποίησης των έργων και μεγαλύτερη απορροφητικότητα, καθώς κάθε έργο που υλοποιείται αυτή τη στιγμή αποτελεί και μια ελπίδα για την περιοχή, ζήτησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από το δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα. Οι δύο αυτοδιοικητικοί είχαν σήμερα μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ στο Δήμο Τρικκαίων, συνολικού προϋπολογισμού 13,2 εκατ. ευρώ.

«Σ’ αυτές τις τραγικές στιγμές που βιώνει η χώρα μόνο μέσα από συνέργειες και συνεργασίες, επιτυγχάνουμε αποτελέσματα. Ο Δήμος Τρικκαίων μπορεί και πρέπει να έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Εξετάσαμε την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ και συζητήσαμε για ζητήματα που αφορούν στο Δήμο. Μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία δίνουμε λύσεις και παρεμβαίνουμε, όπου απαιτείται, με μοναδικό γνώμονα άμεσα οφέλη για τους πολίτες και την τοπική κοινωνία», τόνισε ο Κ. Αγοραστός.

Απ’ την πλευρά του, ο δήμαρχος Χ. Λάππας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη συνεργασία και παρουσίασε την μελέτη που αφορά στο έργο «Διαμόρφωση παλαιών φυλακών Τρικάλων σε κέντρο πολιτισμού – μουσείο Τσιτσάνη» προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ ζητώντας τη συνδρομή για τη χρηματοδότηση του. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά σε εργασίες αποκατάστασης των παλαιών φυλακών προκειμένου να δημιουργηθεί ένας χώρος πολιτισμού και να αναδειχθούν τα οθωμανικά λουτρά που βρίσκονται στον χώρο. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος στόχος είναι ο χώρος αυτός να αποτελέσει πόλο έλξης για ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Ο περιφερειάρχης απ’ την πλευρά του ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο πολιτισμού για το οποίο αναζητείται το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Αναλυτικά τα έργα του ΕΣΠΑ στο Δήμο Τρικκαίων:

ΕΡΓΟ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΟΔΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΧΥΤΑ) ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

3.456.979,79

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ «ΑΓΙΑΣ ΜΟΝΗΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ – ΔΕΛΤΑ ΛΑΡΙΣΗΣ» 2ο ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ Χ.Θ. 1+627,18 ΜΕΧΡΙ Χ.Θ. 3+286,16

2.544.813,98

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΣΟΔΩΝ ΠΟΛΗΣ (ΟΔΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ & ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ) ΥΠΟΕΡΓΟ 1: ΟΔΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

2.592.148,76

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

2.215.000,00

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) ΓΙΑ ΑμεΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

262.381,14

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

470.000,00

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

202.950,00

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΠΟΤΑΜΟ ΛΗΘΑΙΟ

1.500.000,00

ΣΥΝΟΛΟ

13.244.273,67

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!