Π. Θεσσαλίας: € 2,8 εκατ. για το αλιευτικό καταφύγιο Αλοννήσου

Την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου στην περιοχή της Αλοννήσου ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την υπογραφή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού του Συμφώνου Αποδοχής Όρων του έργου «Επέκταση – συμπλήρωση των λιμενικών εγκαταστάσεων του αλιευτικού καταφυγίου όρμου Βότση Αλοννήσου», προϋπολογισμού 2.830.000,00 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΛΙΕΙΑΣ».

«Πρόκειται για ένα σημαντικό για την περιοχή της Αλοννήσου έργο, ιδιαίτερα στη δύσκολη στιγμή που περνά η χώρα, καθώς θα δημιουργήσει μόχλευση στην τοπική οικονομία, αναβαθμίζοντας συγχρόνως το αλιευτικό καταφύγιο στο Βότση, καθώς και νέες θέσεις εργασίας. Στόχος της αιρετής περιφέρειας είναι να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερος συντονισμός, ώστε οι διαδικασίες ένταξης του έργου από το υπουργείο και προκήρυξης  να προχωρούν άμεσα για να δημιουργηθούν οι συνθήκες υλοποίησης του έργου», ανέφερε ο κ. Αγοραστός.

Αντικείμενο του έργου είναι η επέκταση των υπαρχόντων προσήνεμου κατά 30μ. και υπήνεμου μώλου κατά 54,50 μ. Στο εσωτερικό του λιμένα θα κατασκευαστεί νέο κρηπίδωμα για τη διαμόρφωση χερσαίας ζώνης και ράμπα ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών. Το αλιευτικό καταφύγιο θα εξοπλιστεί με φανούς ναυσιπλοΐας.

Να σημειωθεί ότι δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και Φορέας Πρότασης και Λειτουργίας ο Δήμος Αλοννήσου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας. Άμεσα αναμένεται η υπογραφή της Απόφασης Ένταξης από τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Θεοχαρόπουλο Αθανάσιο.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ


Αφήστε μια απάντηση