Π.Σ. Αττικής: Μετά το ξύλο, μηνύσεις και κόντρα Σγουρού – Τσουκαλά στα ΜΜΕ

Στα ΜΜΕ συνεχίσθηκε η αντιπαράθεση του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Τσουκαλά μετά το ξύλο που έπεσε την Παρασκευή στο περιφερειακό συμβούλιο για την ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ο κ. Σγουρός μιλώντας στο mega, παρδέχθηκε ότι «γίναμε μαλλιά κουβάρια», έκανε λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» και κατήγγειλε ότι ο βουλευτής Στ. Παναγούλης έσπρωξε περιφερειακό σύμβουλο. Ο περιφερειλαρχης εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό, είπενότι ο Στ. Παναγούλης του ζήτησε συγγνώμη, ωστόσο προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη για όσα έγιναν. 

Παράλληλα κατήγγειλε ότι «υπήρξε πρόκληση από την πλευρά του κ. Τσουκαλά, ο οποίος ήταν απαράδεκτος, είπε πράγματα που δεν έπρεπε να πει, παρακίνησε αυτούς που ήταν στα θεωρεία για να γίνει η σύρραξη και τελικά έγινε η σύρραξη».

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό στη συνεδρίαση είχαν πάει «κάποιοι πολίτες οι οποίοι είναι περιφερόμενοι σε όλα τα θέματα για τα οποία έχουν αντίθετη γνώμη, που από την πρώτη στιγμή αποδοκιμάζανε και βρίζανε τους περιφερειακούς συμβούλους.  Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη σύρραξη», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Τσουκαλάς: Προσχεδιασμένη ενέργεια από τον περιφερειάρχη

Εντελώς διαφορετική ήταν η εκδοχή του Δ. Τσουκάλα.  Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 έκανε λόγο «για προσχεδιασμένη ενέργεια του κ. Σγουρού για να δείχνει μπάχαλο στις τηλεοράσεις  και να περάσει το θέμα της ΜΠΕ» για την ιδιωτικοποίηση του Αστέρα.  Πρόσθεσε δε ότι «όλα αυτά έγιναν γιατί δεν ήθελε ο κ. Σγουρός να γίνει ονομαστική ψηφοφορία γιατί εκείνη την ώρα ήταν στην αίθουσα μόλις 30 περιφερειακοί του σύμβουλοι».

Μάλιστα, όταν του επισημάνθηκε ότι ο περιφερειάρχης υποστηρίζει ότι του επιτέθηκε,  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Σιγά μην επιτεθούμε στον κ. Σγουρό. Ο κ. Σγουρός κατέβηκε από το βήμα ως ταύρος εν υαλοπωλείο. Είναι αστείο να λένε ότι εγώ προπηλάκισα ή έσπρωξα ή χτύπησα κάτι. Εμείς δεν παίξαμε καθόλου ξύλο», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τους περιφερόμενους για τους οποίους μίλησε ο περιφερειάρχης ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι  «αυτοί που είχαν έρθει εκτός ήταν πολίτες της περιοχής που είχαν έρθει με τον εκλεγμένο με τη Νέα Δημοκρατία δήμαρχο (σ.σ. Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης) Σπύρο Πανά αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι.»

Πρόσθεσε δε ότι με τη στάση του ο Γ. Σγουρός εκνεύρισε και τον κ. Πανά και τους κατοίκους της περιοχής που είχαν έρθει εκεί. «Μετά υπήρξαν κάποιες φραστικές αντεγκλήσεις. Και, ξέρετε, ο κ. Πανάς δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την προαναγγελία του περιφερειάρχη Αττικής ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ο Τσουκαλάς είπε ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει, ενώ ερωτηθείς, είπε ότι ο ίδιος δεν σκοπεύει να προσφύγει  και «να τρέχει με το Σγουρό στα Δικαστήρια»

 

Τι αναφέρουν στις γραπτές δηλώσεις τους Γ. Σγουρός και Δ. Τσουκαλας

Γ. Σγουρός:  Θλιβερές φιγούρες μιας θλιβερής νοοτροπίας

«Δυστυχώς η λογική της «καλής βίας» έχει εμποτίσει το DNA ορισμένων. Όταν διαφωνούν με μια διαφορετική άποψη, θεωρούν ότι, στο όνομα της κοινωνίας, μπορούν να βρίζουν, να απειλούν και να τραμπουκίζουν.

Η λογική αυτή είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τη Δημοκρατία. Χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζητούσε τη Γνωμοδότηση για μια Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ακίνητο του Αστέρα Βουλιαγμένης. Δεν είχε αρμοδιότητα ούτε για την πώληση, ούτε για το διαγωνισμό, ούτε για το τίμημα.

Λεπτομέρειες άνευ σημασίας για κάποιους που ήρθαν με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδιο για να διακοπεί η συνεδρίαση.

Το συνηθίζουν άλλωστε κάθε φορά που δεν τους αρέσει μια απόφαση.

Επί 4 ώρες, σε δύο διαφορετικές συνεδριάσεις, δεχόμασταν συνεχείς ύβρεις, λοιδορίες και απειλές. Και όλα αυτά υπό την καθοδήγηση και την παρακίνηση περιφερειακών συμβούλων και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Θλιβερές φιγούρες μιας θλιβερής νοοτροπίας που προτάσσει το κομματικό συμφέρον σε βάρος του εθνικού. Που θυσιάζει τους θεσμούς στο βωμό της κομματικής γραμμής. Που ενδιαφέρεται μόνο για τις εντυπώσεις και όχι για την ουσία.

Οι «επισκέπτες» Περιφερειακοί Σύμβουλοι χθες κάθισαν επί 4ωρο προκειμένου να επιτελέσουν το κομματικό τους καθήκον. Και αφού κόλλησαν τα ένσημα του κομματικού πατριωτισμού αποχώρησαν με ήσυχη συνείδηση.

Κατανοώ την αγωνία τους να αναρριχηθούν στην ιεραρχία των νέου τους κόμματος στο οποίο μεταπήδησαν.

Ο καθένας κρίνεται ……

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ήταν και είναι χώρος διαλόγου και συνθέσεων και δεν θα επιτρέψουμε να το μετατρέψουν κάποιοι σε «δοκιμαστικό σωλήνα» της πρακτικής που θέλουν να επιβάλλουν ….

Τέλος, θέλω να επισημάνω τη στάση του Δημάρχου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Σπύρου Πανά που αν και διαφωνούσε με την απόφαση, καταδίκασε τα γεγονότα και δήλωσε ότι αυτοί οι δήθεν «αγανακτισμένοι» σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν το Δήμο και το σύνολο του δημοτών της πόλης του και δεν τους αναγνωρίζει».

 

 

Τσουκαλάς: «Και ξεπουλάνε και μας δέρνουν…»

Την Τρίτη 26.11.2013 ένα από τα προς συζήτηση θέματα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν η απόφαση για τη μελέτη περιβάλλοντος, που αφορά στην πώληση ολόκληρης της χερσονήσου της Βουλιαγμένης από το Λαιμό μέχρι τη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου και του Αστέρα, συνολικής έκτασης άνω των 300 στρεμμάτων. Το περιφερειακό συμβούλιο καταψήφισε την πώληση και εκτός των άλλων παρατάξεων στην ίδια λογική ήταν και η παράταξη του Περιφερειάρχη Σγουρού και η παράταξης της Ν. Δημοκρατίας. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Πριν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Σγούρος, συγκάλεσε τρεις μέρες μετά εκ νέου το Περιφερειακό Συμβούλιο, με πρόθεση πλέον να συνταχθεί ΥΠΕΡ αυτή τη φορά του ξεπουλήματος της χερσονήσου και μάλιστα έναντι πινακίου φακής.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή αυτή θεωρείται το καλύτερο σημείο της Μεσογείου.

Αυτή τη φορά είχε τη στήριξη και της παράταξης της Ν. Δημοκρατίας.

Παρ’ όλες τις εκκλήσεις από τους κατοίκους της περιοχής, το Δήμαρχο της Βουλιαγμένης και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, τέθηκε ξανά το θέμα σε ψηφοφορία. Όλες οι υπόλοιπες περιφερειακές παρατάξεις ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία.

Αυτό εκνεύρισε τον κ. Περιφερειάρχη, προφανώς επειδή οι περισσότεροι σύμβουλοι της παράταξής του έλειπαν τη συγκεκριμένη στιγμή, και για άλλη μια φορά έχασε την ψυχραιμία του, πράγμα που συμβαίνει συχνά, όταν βρίσκεται κάτω από πίεση και δεν έχει σοβαρά επιχειρήματα, προκειμένου να δικαιολογήσει την πρόθεση του να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία σαν να είναι ιδιοκτησία του, με αποτέλεσμα να κατέβει από το προεδρείο και να προπηλακίζει όσους είχαν αντίθετη γνώμη με αυτόν.

Ανέβηκε στην κορυφή του αμφιθεάτρου, που ελάμβανε χώρα η συνεδρίαση, και μου επιτέθηκε σπρώχνοντας και απειλώντας με. Έχει μπερδέψει προφανώς την ιδιότητα του ως Περιφερειάρχη με την ιδιότητα του παλαίμαχου αρσιβαρίστα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αδυνατεί να αποκρύψει την αυταρχική νοοτροπία και πρακτική του.

Η ουσία του θέματος δεν είναι η απαράδεκτη για θεσμικό παράγοντα της αυτοδιοίκησης συμπεριφορά του Περιφερειαρχή, αλλά ότι μετά τον Αστέρα ο  Περιφερειάρχης θα πάρει κι άλλη εντολή από την κυβέρνηση και την ΤΡΟΙΚΑ να ξεπουλήσει το Ελληνικό και τέλος να παραδώσει στους Ιδιώτες όλο το παράκτιο μέτωπο.

Από το πρωί γυρίζει στα κανάλια και ψεύδεται ασυστόλως, θέλοντας να αποκρύψει την ουσία του ζητήματος και να το περιγράψει ως επεισόδιο που ξεκίνησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια η εικόνα που προβλήθηκε από τα μέσα και δείχνει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη να προπηλακίζεται, διαψεύδει τον περιφερειάρχη. Αξίζει να αναφερθεί πως και εγώ και οι συνάδελφοι μου, Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου, παρευρισκόμασταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την ιδιότητα μας των εκλεγμένων από το 2010 περιφερειακών συμβούλων της περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Σγουρός εδώ και τρία χρόνια απλά εκτελεί εντολές. Έχοντας καταλάβει ότι ο λαός του λεκανοπεδίου στις επόμενες περιφερειακές εκλογές θα τον αποδοκιμάσει, έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες στη στήριξη από τα αλλότρια Συμφέροντα!

Ο Ελληνικός Λαός έχει φτάσει στα όρια του, έχει κατανοήσει ότι μετά το σχέδιο εξαθλίωσής του, επόμενος στόχος είναι το ξεπούλημα όλης της Ελλάδας κατ’ εντολή των ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ, με εντολοδόχους την κυβέρνηση και όσους την στηρίζουν.

Δεν φτάνει που ξεπουλάνε τα πάντα, μας δέρνουν κιόλας!!!!!!

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ, ΚΟΝΤΡΑ, ΞΥΛΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!