Π. Ψωμιάδης: «Πήρε πίσω» την απόφαση για το εργοστάσιο βιοκαυσίμων - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
20
Ιανουάριος
Back

Π. Ψωμιάδης: «Πήρε πίσω» την απόφαση για το εργοστάσιο βιοκαυσίμων

Στην ανάκληση της προηγούμενης απόφασης και σε αρνητική απόφαση για τους περιβαλλοντικούς όρους της μονάδας παραγωγής και εμπορίας βιοκαυσίμων της εταιρίας “Biodiesel ΑΕ”, προχώρησε σήμερα το Νομαρχιακό Συμβούλιο που συνεδρίασε εκτάκτως.

Στην τοποθέτησή του ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης, δήλωσε τα εξής:

Θέλω να συγχαρώ την αρμόδια Υπηρεσία και την Αντινομάρχη Ανάπτυξης για την καθ’ όλα νόμιμη απόφαση. Δικαιολογώ τη στάση των δημάρχων που αντέδρασαν την ίδια μέρα για το θέμα αυτό. Από τη στιγμή που υπάρχει πρόβλημα και δεν ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, δεν είναι δυνατόν να πάρουμε απόφαση. Κατανοώ την αγωνία τους και λόγω της προεκλογικής περιόδου, δεν είδα όμως την αγωνία αυτή όταν το θέμα του ΤΙΤΑΝ πήγε στο υπουργείο. Τρελαίνομαι όταν ακούω τον Πρωθυπουργό να μιλάει για νέες επενδύσεις. Μήπως μπήκε το σκουληκάκι το προεκλογικό; Όσοι δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν με πολιτικό λόγο, μας αντιμετωπίζουν με λασπολογίες και συκοφαντίες. Είναι δυνατόν να πάρουμε μια τόσο σοβαρή απόφαση ερήμην των επιχειρηματιών που εμπλέκονται σ’ αυτό το θέμα;”

Από την πλευρά της η αντινομάρχης Ανάπτυξης Ιωάννα Τζάκη σημείωσε:

Στο περασμένο νομαρχιακό συμβούλιο υπερψηφίστηκε από την πλευρά της διοίκησης το θέμα της γνωμοδότησης για τους περιβαλλοντκούς όρους της μονάδας παραγωγής και εμπορίας βιοκαυσίμων της εταιρίας “Biodiesel ΑΕ” Με δεδομένο ότι δεν είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις από φορείς και δήμους της περιοχής όπου πρόκειται να εγκατασταθεί η συγκεκριμένη επιχείρηση παρότι δημοσιοποιήθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο εγκαίρως η μελέτη. Στη συνέχεια όμως εκδηλώθηκαν αντιρρήσεις από τις τοπικές κοινωνίες και τους δημάρχους της περιοχής. Με δεδομένο ότι η διοίκησή μας είναι στη δέσμευσή της, από την πρώτη μέρα της θητείας της, ότι τον πρώτο λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες, επανέφερε το θέμα, ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση και καταψήφισε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων”.

Στη δευτερολογία του, ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης δήλωσε:

Κάποιοι εδώ μέσα ζουν και αναπνέουν πως θα δουν τον Ψωμιάδη να πηγαίνει σπίτι του. Πρέπει να σας στείλω ένα μήνυμα. Είμαι πολύ σκληρός για να πεθάνω πολιτικά. Όλη η εισήγησή σας κ. Κουκουλεκίδη ήταν μια συζήτηση τραβεστί. Τι εννοώ; Όπως πολλές αποφάσεις και θέσεις της κυβέρνησης. Πέρσι οι Κινέζοι ήταν κακοί. Σήμερα όμως τους αγκαλιάσαμε. Σήμερα είναι οι σωτήρες της χώρας μας. Δεν άκουσα από κανέναν σ’ αυτήν την πόλη, πέρα από τη διοίκηση και το Τεχνικό Επιμελητήριο να καταγγέλλει τους τρεις υπουργούς που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη μέσα σε ένα μήνα και υποσχέθηκαν 11,5 εκατομμύρια ευρώ, όταν το 2009 για τη σχολική στέγη πήραμε 20 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ φέτος θα πάρουμε μόνο 2 εκατ. ευρώ. Κι αν τα πάρουμε. Είναι δυνατόν σ’ αυτό το νομαρχιακό συμβούλιο, στα 8 χρόνια από τα εκατοντάδες θέματα που ήρθανε προς συζήτηση, να μη συμφωνήσουμε έστω στα 5; Μπορεί αυτός ο τόπος να προχωρήσει; Εμείς απευθυνόμαστε στις τοπικές κοινωνίες, στους φορείς. Οκτώ χρόνια δεν είχαμε καμία αντίδραση από κανέναν. Μαγκιά δεν είναι να κάνεις κακοπροαίρετη κριτική. Μαγκιά είναι να πεις ε, ναι, αυτή η διοίκηση που παίρνει 50% έκανε και κάτι
καλό”.

Για προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ:
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8255

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!