Π. Πελοποννήσου: Βρέθηκαν οι χώροι για τα απορρίμματα

Στο Βαλτέτσι Τριπόλεως, στον Μελιγαλά Οιχαλίας και στη σκάλα Ευρώτα πρόκειται να χωροθετηθούν οι κύριες εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο στάδιο της έγκρισης από το υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκεται πλέον η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και πρόκειται σύντομα να δοθεί σε δίμηνη διαβούλευση. Στόχος είναι να αρχίσουν τα έργα να στο α’ τρίμηνο του 2014 και μέχρι το τέλος του έτους να έχει ξεκινήσει η μεταβατική λειτουργία του συστήματος.

Σύμφωνα με το νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, οι νομοί Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, που αποτελούν τους πέντε νομούς της περιφέρειας, θα καλυφθούν από τρεις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης απορριμμάτων (εργοστάσιο διαλογής και ΧΥΤΥ) και δύο σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Εντός 10 μηνών θα πρέπει ο ανάδοχος να είναι σε θέση να διαχειριστεί το σύνολο των απορριμμάτων των πέντε νομών με προσωρινές εγκαταστάσεις και σε 24 μήνες με τις μόνιμες, σύμφωνα με τη σύμβαση.

Πηγή: Καθημερινή

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΧΥΤΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!