Π. Πελοποννήσου: Έντονο φραστικό επεισόδιο Νικολάκου -Αλειφέρη

Για παρακώλυση του έργου της Περιφέρειας από την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του χθες το απόγευμα το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή επεισόδιο που σημειώθηκε το μεσημέρι στο γραφείο της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε πολύ έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου και της κας Αλειφέρη στο γραφείο της δεύτερης.
Το απόγευμα από την Περιφέρεια εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, ενώ σήμερα αναμένεται αντίδραση για το θέμα αυτό και από την πλευρά της κας Αλειφέρη:
«Η άρνηση της κας Αλειφέρη να παραδώσει σε υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας υπηρεσιακά στοιχεία προφασιζόμενη ανυπόστατες αιτιάσεις, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την αναγκαιότητα της άμεσης απομάκρυνσής της.
Η κα Αλειφέρη, παρότι γνωρίζει ότι με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, η οποία έχει δημοσιευτεί σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, της έχουν αφαιρεθεί όλες οι αρμοδιότητες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, αρνήθηκε παρουσία αιρετού αντιπεριφερειάρχη να παραδώσει υπηρεσιακά στοιχεία, παρακωλύοντας την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.
Με δεδομένες τις ασφυκτικές προθεσμίες διεκπεραίωσης υπηρεσιακών θεμάτων στις οποίες οι υπάλληλοι οφείλουν να φανούν συνεπείς, είναι πρόδηλο ότι η κα Αλειφέρη έχει υποπέσει σε μια ακόμα σοβαρή παράβαση απέναντι στην εκ του νόμου υποχρέωσή της να συνδράμει στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.
Ακολούθως και περί ώρα 16.00 και μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, με πρόχειρο χειρόγραφο σημείωμά της παρέδωσε σε υπάλληλο, που δεν ανήκει οργανικά στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ως εκ τούτου δεν έχει καμία αρμοδιότητα επ’ αυτού, μέρος των ζητούμενων υπηρεσιακών στοιχείων.
Είναι προφανές ότι οι αθέμιτες αυτές μεθοδεύσεις μόνο προβλήματα δημιουργούν στη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και παρακωλύουν την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Θεωρούμε ότι, και μετά τη σημερινή της απαράδεκτη συμπεριφορά, οφείλει άμεσα να παραιτηθεί». Πηγή: tharrosnews.gr

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΥ