Π. Κρήτης: Τριήμερες εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
28
Οκτώβριος
Back

Π. Κρήτης: Τριήμερες εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού

Τη γέννηση ενός νέου θεσμού επιχειρεί η Περιφέρεια Κρήτης να σηματοδοτήσουν οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου. Τρεις κεντρικές πλατείες του Ηρακλείου, χιλιάδες κόσμου, εκατοντάδες καλλιτέχνες και 300 εκθέτες, συνέθεσαν τη μεγαλύτερη γιορτή που έχει διοργανώσει η Περιφέρεια Κρήτης.

«Οι εκδηλώσεις για τον τουρισμό ήταν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και απέδειξαν ότι όλοι μαζί μπορούμε να αντιστρέψουμε την κρίση.  Ενωμένοι: αιρετή Περιφέρεια, πρωτογενής τομέας, τουρισμός, καλλιτέχνες , δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά για την Κρήτη μας και την ανάπτυξή της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Την απόλυτη ικανοποίησή τους εξέφρασαν και οι εκθέτες τοπικών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης στην πλατεία Ελευθερίας, που δήλωσαν ότι βρήκαν την ευκαιρία μέσα από μια οργανωμένη προσπάθεια να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ενώ παράλληλα ευχήθηκαν τη θεσμοθέτηση των εκδηλώσεων.

Στην πλατεία Ελευθερίας την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων την παράσταση «έκλεψε» το ρακοκάζανο που έστησε ο Σύλλογος Αποσταγματοποιών τσικουδιάς, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν την παραδοσιακή ρακί αλλά και να δουν το τρόπο παραγωγής της.

Στην Πλατεία Ελευθερίας επίσης όλο το τριήμερο συνοδεύτηκε με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα Κρητικής μουσικής, που αποτέλεσαν πόλο έλξης για χιλιάδες Ηρακλειώτες και όχι μόνο. Μεγάλες πιένες γνώρισαν και οι πλατείες Καλλεργών και Αγίου Τίτου. Στην πρώτη το ρυθμό έδιναν τα μαθητικά συγκροτήματα με σύγχρονη μουσική, ελληνική και ξένη. Στην πλατεία Αγίου Τίτου οι ήχοι και οι μουσικές είχαν πιο κλασικό χαρακτήρα.

Στο μεταξύ αύριο Δευτέρα υπογράφονται στο ξενοδοχείο «Αμιράντες» των Γουβών, μεταξύ Ρώσων και Κρητικών επιχειρηματιών συμβόλαια ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγωγή τοπικών προϊόντων στην αχανή αγορά της Ρωσίας. Επίσης Δευτέρα και Τρίτη στον ίδιο χώρο, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης,  θα γίνουν Β2Β συναντήσεις μεταξύ Ρώσων και Κρητικών επιχειρηματιών, προκειμένου να δρομολογηθούν και νέες συμφωνίες. Σήμερα η αποστολή των Ρώσων επιχειρηματιών επισκέπτεται μεγάλες επιχειρήσεις του νησιού.


ΣΧΕΤΙΚΑ

Π.Ε. Ηρακλείου: Αιρετοί και φορείς γιορτάζουν για τρεις ημέρες τον τουρισμό

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!