Π. Κρήτης: «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο»

Με αυτό το σύνθημα και στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα τροχαία ατυχήματα, η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με φορείς του νησιού, οργανώνει σειρά εκδηλώσεων, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ατυχημάτων.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διανομή έντυπου υλικού και αυτοκόλλητων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού, ανάρτηση αφισών και παροχή ενημέρωσης στους πολίτες, ενώ, στην πλατεία του Αγίου Μηνά θα απλώσουν ζευγάρια παπούτσια, συμβολίζοντας τα θύματα της ασφάλτου. Επίσης, θα ανάψουν κεριά, συμβολικά, σε συγκεκριμένα σημεία των πόλεων για τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων. Στο Ηράκλειο θα ανάψουν 352 κεριά, τα οποία αντιστοιχούν στους νεκρούς από τροχαία στην Κρήτη από την 1η Ιανουαρίου 2009, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας.

Η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια με θέμα «Ασφαλής Κρήτη», εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2012, και τώρα υλοποιείται η δράση «Ένα αυτοκόλλητο, που ενώνει τις φωνές μας: ΟΧΙ άλλο αίμα στην άσφαλτο».

Σε συνάντηση που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τους φορείς τόνισε ότι η οδική ασφάλεια είναι προτεραιότητα για την περιφέρεια, μίλησε για τα έργα που σχεδιάζει και εκτελεί (πολλές φορές και με δικά της κονδύλια, στο εθνικό δίκτυο, το επαρχιακό και τους κάθετους άξονες του νησιού), ενώ, ανέπτυξε τις παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί σε όλο το νησί, με προϋπολογισμό 16 εκατ. ευρώ, τα οποία εκτίμησε ότι θα έχουν απορροφηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2013 και προσέθεσε ότι ότι ο συνολικός προϋπολογισμός αντίστοιχων έργων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης θα φτάσει τα 35 εκατ. ευρώ.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!