Π. Κρήτης: Αρωγός στη δημιουργία της πρώτης εταιρείας Κρητικών Πιστοποιημένων Προϊόντων

Ενδυναμώνεται βήμα-βήμα το εξαγωγικό εμπόριο της Κρήτης στην μεγάλη αγορά της Ουκρανίας, μετά και το πρόσφατο 1ο φεστιβάλ Κρητικών προϊόντων που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κίεβο με την υποστήριξη-οργάνωση των Περιφερειών Κιέβου και Κρήτης.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής πολιτικής που ακολουθείται για την εξωστρέφεια των κρητικών επιχειρήσεων και την αύξηση των κρητικών εξαγωγών, με την υποστήριξη του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, και την καθοδήγηση της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία των εταιρειών που συμμετείχαν στην έκθεση στο Κίεβο. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στη δημιουργία του πρώτου «Κρητικού Μπακάλικου» στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην κεντρική αγορά του Κιέβου.

Όπως αναφέρθηκε, το εγχείρημα δημιουργίας του πρώτου «Κρητικού Μπακάλικου» στην Ουκρανία, θα συντονίζεται από την Αγροδιατροφική της Περιφέρειας Κρήτης, μοναδικό φορέα πιστοποίησης ποιότητας των κρητικών προϊόντων.

Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου ανέφερε ότι το σήμα εντοπιότητας και ποιότητας των Κρητικών προϊόντων με το brand name «Κρήτη-Γενέτειρα Αξιών» αποτελεί την «ομπρέλα» της Περιφέρειας Κρήτης για την στήριξη του πρωτογενή τομέα και την προώθηση των προϊόντων τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική αγορά.

Τονίστηκε παράλληλα ότι υπάρχουν προοπτικές επέκτασης και σε άλλες πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης όπου είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο όπως Οδησσός, Μαριούπολη, Μόσχα κ.α. Στην πολυμετοχική εταιρία θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν όλες οι εταιρίες των οποίων τα προϊόντα θα είναι πιστοποιημένα με το σήμα «ΚΡΗΤΗ».

Στην συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχαν η νομική σύμβουλος Μαρία Τζανή και οι εκπρόσωποι των εταιρειών:
Cretan Goods
Evergetikon
Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζάκρου
Οινοποιίο Στραταριδάκη
Τσουδερός ΕΠΕ
Χοχλιοί Κρήτης (Escargot de Crete)
Cretan Fields
Grelia
Ελαιουργία Συντιχάκης Μ.

Εκτός των παραπάνω εταιριών το εγχείρημα στηρίζουν άλλες δέκα Κρητικές εταιρίες που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΕΞΑΓΩΓΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΙΕΒΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!