Κ. Μακεδονία: Συνάντηση Τζιτζικώστα – ηγεσίας Πυροσβεστικής

Την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.), με επικεφαλής τον Γενικό Επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Β. Ελλάδος, Αντιστράτηγο Π.Σ. Ιωάννη Καραλιά, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια.

Τον Γενικό Επιθεωρητή συνόδευαν ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κ. Μακεδονίας, Υποστράτηγος Π.Σ. Γεώργιος Παυλίδης, ο Διοικητής της Β΄ΕΜΑΚ, Αρχιπύραρχος Δημήτριος Στάμος και ο Διοικητής της Διοίκησης Θεσσαλονίκης, Αρχιπύραρχος  Χρήστος Σταματόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για την πολύ καλή συνεργασία, που, όπως τόνισε, «έφερε συγκεκριμένα και επιτυχή αποτελέσματα, σε συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες της πόλης, σε θέματα πολιτικής προστασίας και, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, στη φύλαξη του δάσους του Σέιχ Σου».

 «Θαυμάζω το έργο σας και την προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες κρίσης, με τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζετε σε εξοπλισμό, προσωπικό και υποδομές. Σας αξίζουν συγχαρητήρια, διότι καταφέρατε να διατηρήσετε τη θωράκιση όλης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απέναντι στις πυρκαγιές και σε άλλες φυσικές καταστροφές σε πολύ υψηλό επίπεδο», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξήρε την πολύ καλή συνεργασία και το συντονισμό μεταξύ ΠΚΜ και Πυροσβεστικού Σώματος τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο καταστολής. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των Canadair και στην ανάγκη διατήρησής τους στη βάση της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στην έναρξη από την ΠΚΜ του προγράμματος καθαρισμού εκατέρωθεν των κυρίων οδικών αξόνων αρμοδιότητας της ΠΚΜ, στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το θέμα του νέου σχεδιασμού της πολιτικής προστασίας της ΠΚΜ ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Από την πλευρά του, ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Β. Ελλάδος, Αντιστράτηγος Π.Σ. Ιωάννης Καραλιάς ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τη θερμή υποδοχή και τόνισε την ανάγκη στενής συνεργασίας και συνεχούς επαγρύπνησης, με στόχο την καλύτερη δυνατή αντιπυρική θωράκιση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!